Turi muri

Desktop
(fotó: ittlakunk.hu)

Sokan szemérmesen tagadják, hogy másodkézből elégítik ki a szükségleteiket, de legtöbbünk be-betekintget a turkálókba. Nem csupán azért, mert a mind súlyosabb elszegényedés miatt rákényszerül, hogy a lehető legolcsóbban vásároljon, hanem azért is, mert viszonylag alacsony áron olyan levetett, netán kihízott, mások számára alkalmatlan, egyedi, márkás ruhákat tehet magáévá, amelyek, nem fognak szembejönni vele az utcán”.

Ma már igen sokféle turkáló létezik: olyanok, amelyekben többkilós bálákat vehetünk, ahol beletúrhatunk a hatalmas ruhakupacokba, de olyanok is, amelyek igényesen, ízlésesen, szortírozva helyezik a polcokra, illetve a fogasokra a portékákat.

A használt ruha minden esetben nyugati importból származik - Nagy-Britanniában, Hollandiában, Németországban sokan olyan ruhadaraboktól szabadulnak meg, amelyek még jó minőségűek akár újszerűek is. Ezeket az erre szakosodott cégek begyűjtik, selejtezik, osztályozzák, és eladják a kelet-európai vagy afrikai nagykereskedőknek. A turkálókban minőségtől és állapottól függően darabonként vagy kilós ruhaként árulják.

Egyik olvasónk ezt írta a témával kapcsolatban: „Heti többször is végigjárom a „vadászterületemen belül esőket”, de ritkán veszek valamit. Az árukészlet változik, és a boltokkal ellentétben itt tényleg vadászni kell, nem mondhatom az eladónak, hogy kérem, adjon két számmal nagyobbat. Rájöttem, hogy csak a tökéletes darabot szabad elvinni, és nem kell a sokat, de olcsót választani, mert úgy csak tele lesz a szekrény hordhatatlan rongyokkal.”

Másikuknak viszont teljesen más a véleménye: „Nem szeretem a turkálókat. A kilósak egyszerűen szörnyűek, egy jó cuccot nem sikerült még találnom, a darabárasokkal pedig már ott vagyok, hogy ennyi erővel egy normál boltban is vásárolhattam volna. Meg csak egy darab van mindenből, szóval, ha még találok is valami jót, tuti nincs a méretemben.”

Nektek mi a véleményetek? Szeretitek vagy sem a turkálókat?

Hol-Mi rovatunkban megtaláljátok az általunk ismert kerületi használtruha-kereskedéseket, ha tudtok még, írjátok meg nekünk.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek