Ha kedd, akkor ismét taxistüntetés?

Desktop
"Nem unjuk meg, és nem hagyjuk abba. Minden kedden zárunk.Minden taxis – saját és családja érdekében – jelenjen meg!" - ez a felhívás látható a taxisok online magazinján, a hallotaxi.hu-n. 

Amíg a kormány úgymond el nem intézi olcsóbb az ubereseket, a taxisok keddenként blokkolni akarnak egy-egy fontosabb főútvonalat a fővárosban. A múlt kedden a Ferihegyi gyorsforgalmi útra vonultak ki, de hogy honapután, kedden melyik út forgalmát akarják megbénítani, azt egyelőre nem hirdették meg. 

A rendőrség, a NAV és a BKK közösen ellenőrzik az ubereseket: inkognitóban Uber-kocsit rendelnek, és azt kutatják, milyen adózási, közlekedési szabályokat szegnek meg a sofőrök. "Megesik, hogy három-négy fuvart is megcsinálok, míg a taxisok csak állnak. Ezt utálják, sokszor beszólnak. Néha azt érzem, mozgó célpontok vagyunk. Nem jó érzés az sem, hogy hallani: a BKK és a taxisok utasnak álcázva magukat odacsalnak minket az ellenőrzésre. Én egyszerűen csak dolgozni szeretnék" - mondta egy női sofőr a 168 órának, amely azt is megírta: minden ötödik uberes sofőr nő.

A NAV az év első négy hónapjában 250 ilyen ellenőrzés során összesen 3,6 millió forintnyi bírságot szabott ki, Négy esetben leszedték az uberező autó rendszámát, mert a sofőrök nem tudtak felmutatni taxizásra vonatkozó engedélyt. 
 
A Youtube-on közben három nap alatt több mint 120 ezren nézték meg azt a "Budapesti Lakos" álnevű felhasználó által föltett videót, amelyből az derül ki: míg a Liszt Ferenc reptérről a sárga taxik több mint 15 ezer forintért vittek el utasokat a Gellért Szállóba, az uberes ugyanezt az utat 5 ezer forintért tette meg velük. 
 
A hallotaxi.hu oldalán erős szavakkal gyapálják verbálisan az ubereseket az "Egy UBER mind fölött, Egy Uber kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen" című fúrumon. Egy Uber-párti fórumozót például így oktatnak ki: "Figyu papa, ha gyrosozni akarsz vagy hányni a kocsiban hívjál ubert, ők nem olyan gonoszak mint a taxisok, ott még ezt is lehet. Viszont ha azt akarod, hogy a te portékádra is legyen fizetőképes kereslet az országunkban akkor válaszd a taxit. Dióhéjban ennyi a sztori, további blődségeidre - megkockáztatom, hogy mindannyiunk nevében mondhatom - kíváncsiak nem vagyunk."
 
Tarlós főpolgármester a múlt héten imígyen válaszot a Mandiner kérdésére, amely az Uber betiltásának lehetőségét firtatta: 
 
"Nincs jogosítványunk rá. Hosszú távon az Uber – félek – amúgy is nehezen állítható meg, de ha lenne rá hatásköröm, betiltanám. Ez a helyzet igazságtalan. A taxisok agresszivitása az érem másik oldala. Az sem visz előre. A taxisrendeletet felül fogjuk vizsgálni, de az nem oldja majd meg minden problémájukat. Azt sem pontosan tudom, ki képviseli őket. Ezen folyton összevesznek. Van 4500 taxi a városban, de nem tudjuk, kivel kellene tárgyalni."
 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?