Áprilisban nyílik a Fabatka piac

Oszd meg másokkal!

Desktop
Illusztráció

Áprilistól a hét minden napján lesz bolhapiac a Vörösmarty téren, méghozzá rendezett körülmények között: a kispiacból leválasztott 224 négyzetméternyi területen árulhatják majd portékáikat szervezetten, ellenőrzött módon a kerületiek.

Mach Péter képviselő számolt be blogjában az örömteli fejleményről. A képviselő-testület által elfogadott határozat értelmében 2015. április 1-től engedélyezik a kijelölt területen piacnapokon (hétfő, csütörtök, szombat) is az árusítást, a következő feltételekkel:

  • A területen egy árus csak a saját nevében maximum 1 m2 területet vehet igénybe. Egy időben maximum negyven árus, érkezési sorrendben árusíthat a használtcikk-piacon;
  • A használtcikk-piacon piacnapokon (hétfő, csütörtök, szombat) az állandó piaccal azonos területalapú helyhasználati díjat kell fizetni. Nem piac napokon a díj a piacnapokra érvényes helyhasználati díj 50%-a.
  • Pesterzsébet kártyával rendelkezők piacnapokon 50% kedvezményt kapnak.

A legutolsó kitétel Mach Péter javaslatára került be a határozatba.

„Most már csak rajtunk: árusokon, nézelődő és bámészkodó vásárlókon, toleráns lakóktól áll: a Vörösmarty téri piac mellett működő, majd megszüntetett rendetlen, koszos és illegális, bolhapiac helyett lesz-e olyan, amit megszeretünk és kerületünk értékévé válik. Olyan, amelyik szimbiózisban működik a zöldség-gyümölcs piaccal, a vásárlóközönséget pedig komplex módon szolgálja ki: a zöldség-gyümölcs mellett a szomszédos bolhapiacon is körülnézhessen, a használtcikk-kereskedelem pedig növelje a piacra járók számát is.” – írja a képviselő.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?