Nézzétek meg ezt a régi Pestszenterzsébet-térképet

Oszd meg másokkal!

Desktop

Íme egy régi térkép "városunkról", a háború előtt még Budapesttől független Pesterzsébetről, amely akkor még Pestszenterszébet néven futott. A térképet "az 1933-36 évi 'Állami fölmdmérés' alapján" Várhegyi János mérnök állította össze, alighanem a harmincas évek vége felé. 

A térkép szegélyén hirdetések szerepelnek (még telefonszám nélkül vagy ötjegyű számmal), többek közt Csrepka ingatlanosé vagy Kelemen József "kárpitos és díszítőé". Ha esetleg a hirdetőkben felmenőitekre dédapáitokra, nagyanyáitokra ismerjetek, ne habozzatok megírni nekünk! A kis üzletekről vagy a családokról szóló történeteket szívesen meg is jelentetjük. 

A térképen megtalálhatjátok a Horthy Miklós utat, amit most Helsinki útnak hívnak. Sok utca neve nem változott. 

Ha ellátogattok erra az oldalra, kedvetekre nagyíthatjátok a térképet, vándorolhattok rajta, felfedezhetitek a környéketek utcáinak régi nevét! Hajrá! :)

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek