Paneltűz, sérült gyermek, alkoholmérgezés: ez történt szilveszter éjjelén

Oszd meg másokkal!

Desktop
Kosz maradt a bulizók után (forrás: Czimbal Gyula - MTI)

Pirotechnikai eszközök használata miatt 18 esetben kellett intézkedniük a rendőröknek szilveszter éjjel, három sérülés történt, köztük egy hatéves gyermek  is megsérült.

Vácon egy családi ház udvarán egy hatéves kisfiú kezében robbant fel pirotechnikai eszköz, a gyermeket súlyos kézsérüléssel vitték kórházba. A váci rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetése miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Ezenkívül jellemzően garázdaság, verekedés miatt kellett intézkedniük a rendőröknek. Az elmúlt 24 órában halálos közúti baleset nem volt, de 32 sérüléssel végződött baleset történt, és összesen nyolc ember ellen intézkedtek ittas vezetés miatt.

A mentők országszerte csaknem háromezer riasztást kaptak szilveszter éjjelén, a legtöbb az alkoholfogyasztással függött össze. 330 embert láttak el alkoholmérgezés miatt, akik közül 52 kiskorú volt.

Országszerte harminc tűzeset volt pirotechnikai eszközök használata miatt az éjszaka. Hét esetben fenyők gyulladtak meg, a Győr-Moson-Sopron megyei Hegykőn hat tuja égett. Négy helyen tető gyulladt meg, Dunakeszin és Budapesten erkélyen elhelyezett tárgyak égtek.

Vácon egy panellakás erkélyén keletkezett tűz. A lángok átterjedtek a lakás egyik szobájára, valamint a két felette lévő erkélyre is. A tűzoltók és a rendőrök hetven embert kísértek ki az épületből. A tűzoltás és az épület átszellőztetése után mindenki visszatérhetett a házba. A tűzesetekben senki sem sérült meg.

Több mint 130 köbméter hulladékot szállítottak el a szilveszteri ünneplés után a fővárosban az FKF Nonprofit Zrt. dolgozói. Január elsején reggel 6 órakor kezdték meg kézi és gépi erővel a takarítást, amelyet a kora délutáni órákra fejeztek be. Az FKF 350 dolgozója, 20 takarító- és szállítójárművel takarított az óév búcsúztató közterületi rendezvények helyszínein továbbá a Kis- és Nagykörúton, valamint a Boráros téri, a Ferenc körúti, a Blaha Lujza téri, a Nyugati téri, a Kálvin téri, az Astoria és a Deák téri aluljárókban és azok környékén.

A fővárosban az év első napján a vasárnapi program szerint végezték a kommunális, illetve a szelektíven gyűjtött hulladék elszállítását. Emellett a hideg, ködös, zúzmarás időben Budapest több útvonalán szükség volt az utak szórására is.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?