Milyen legyen a kerület főutcája, a Kosuti?

Oszd meg másokkal!

Desktop
Milyen legyen a Kosuti? (fotó: ittlakunk.hu)
Milyen legyen a Kosuti? (fotó: ittlakunk.hu)

A címben feltett kérdésre vár választ az itt lakóktól Mach Péter önkormányzati képviselő. A válaszadáshoz egy kérdőívet is összeállított, amit ide kattintva tudtok kitölteni.

Ahogy blogjában fogalmaz: „Sokak számára a pesterzsébeti „kisvárosi” hangulathoz hozzátartozik a kellemes cukrászda, a hangulatos kerthelyiséges étterem. Mások jobban örülnének egy tematikusan összeválogatott bevásárlóutcának, s van aki inkubátorházat, közösségi tereket hiányol. Abban azonban mindenki egyetértett: a megújult Polgármesteri Hivatal és környezetének rendezése, a zöldfelületek folyamatos növelése mellett ugyanis pezsgő kulturális életre, kávézókra, cukrászdákra, boltokra és helyi szolgáltatókra is szükség van.”

Mint írja, 2 képviselőtársával egy új bérleti-díjkedvezmény rendszert készítettek elő, amelyet a képviselő-testület is megszavazott. Meghatározták, hogy mely szolgáltatásokat, tevékenységeket szeretnék a Kosutiba és a kerület kiemelt övezeteibe vonzani, számukra ugyanis olyan kedvezményrendszert dolgoztak ki és léptettek életbe a tavasszal, aminek köszönhetően ők olcsóbban bérelhetnek az önkormányzattól üzlethelyiséget.

Egyrészt az egész kerületben kedvezményt biztosítanak a közszolgáltatást ellátóknak (30%) és ezen felül számos üzletnek és szolgáltatónak (10%).

  • vegyes élelmiszer kereskedelmi (nem adható kedvezmény, ha a kereskedelmi egység élvezeti cikkek – ital, dohányáru – kereskedelmét is folytatja)
  • könyv- és hírlapárusítás
  • lakosság érdekében végzett alapvető egészségügyi szolgáltatás (gyógyszertár, orvosi rendelő, egészségügyi, szociális szolgáltatás, stb.)
  • lakosság érdekében végzett alapvető szolgáltatás (a bérlő indokolással alátámasztott kérelmére, a tulajdonosi jogkör gyakorlójának döntése alapján) (cipő-, ruhajavítás, órás, kulcsmásolás, köszörűs, szemfelszedés, patentozás, esernyő és zippzárjavítás, háztartási kisgépjavítás, üveges, kosárfonás)
  • vendéglátó tevékenység (pecsenyés. kifőzde, büfé, teázó-kávézó, cukrászda, lángos, rétes, stb, amennyiben a vendéglátó egység szeszesitalt nem mér ki és nem forgalmaz, szerencsejátékot nem szervez, nyerőgépet nem működtet)

 

Ezen felül pedig további 20% kedvezményt adnak a Kosutiban és a kiemelt övezetekben a könyv- és hírlapárusítást és a vendéglátó tevékenységet végzőknek (teázó-kávézó, cukrászda, kiemelt minőségi vendéglátást nyújtó vendéglátó egység részére, amennyiben szeszesitalt nem mér ki és nem forgalmaz, szerencsejátékot nem szervez, nyerőgépet nem működtet).

Most azt szeretnék tudni, hogy a lakóknak milyen elképzelése van a Kosuti fejlesztéséről. Ehhez várják a véleményeket, amit – Mach Péter ígérete szerint – eljuttat Pesterzsébet Gazdasági Bizottságának és a Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottságának is.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?