Több ellenőrzést ígér a Klapka téren a rendészeti osztály vetetője

Oszd meg másokkal!

Desktop
Üres üvegek, szemét a Klapka téren (olvasói fotó)

Reggel tettük közzé azt az olvasói levelet, amiben a Klapka téren tapasztalható állapotokról számol be egy lakó. Az észrevételeket szerkesztőségünk továbbította a jegyzőnek, a rendészeti osztálynak illetve a kerületei rendőrkapitányságnak. Jáki Richárd, a rendészeti osztály vezetője már meg is küldte válaszát, megköszönve a probléma jelzését. Levelét változtatás nélkül alább olvashatjátok.

„A levélben szereplő problémák alapján a közterület-felügyelők a kifogásolt időszakban többször is kiemelt figyelemmel fogják ellenőrizni a Klapka teret és környékét.

Tájékoztatom, hogy a közterületi szeszesital-fogyasztás szabálysértés, melynek visszaszorítására a kerületben dolgozó közterület-felügyelők kiemelt figyelmet fordítanak. A dohányzás azonban – kivéve, ha az Önkormányzat rendeletben ezt megtiltja – nem tilos se a Klapka téren, se a XX. kerület egyéb terein (természetesen a játszótereken, villamos-, busz- és hévmegállókban, valamint a kerületben található aluljárókban tilos a dohányzás), így a közterület-felügyelők (de más hatóság sem) nem tudják megakadályozni, hogy a továbbiakban a Klapka téren dohányozzanak. Természetesen az eldobált cigarettacsikkek és dobozok már köztisztasági szabálysértésnek minősülnek, melyek szankcionálásához tettenérés szükséges.

Tájékoztatom továbbá, hogy a kerületben működő térfigyelő kamerákat nem a közterület-felügyelet üzemelteti, hanem a kerületi Rendőrkapitányság. A kamerák kihelyezéséről a lakossági igényeket, a rendőrség és a közterület-felügyelet javaslatait is figyelembe véve Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzatának Képviselő-testülete dönthet.”

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek