A piac legyen piac – ez a lakók véleménye

Oszd meg másokkal!

Desktop
Az önkormányzat lakossági fórumot tartott június végén a Civil Házban a Vörösmarty tér átalakításának terveiről.

Trummer Tamás kerületi főépítésze elmondta, a Vörösmarty térnek fontos alközponti szerepet kellene betöltenie a kerület életében, a terveket ehhez igazították. A tér park részének murvás borítású parkolója helyén díszburkolattal ellátott, akár kisebb vásárok, fesztiválok, esetleg kertmozi létrehozására alkalmas területet alakítanának ki. A hús-hentesüzletet lebontanák, a bolt a piacra kerülne. A trafóház melletti üres üzletből esőbeállót lehetne kialakítani. Az új játszóteret sövénnyel és kerítéssel választanák el a parktól, amelyen három sétaút vezetne, metszéspontjukban ivókúttal. Kialakítanának még 1-1 kutyafuttatót és kerékpártárolót is. A piac nyitott-fedett átriumos tetőt kapna, a meglévő üzlethelyiségeket lebontanák, a csarnok épületét pedig teljes felújításra szorul.

A fórumon résztvevői egyöntetűen nemtetszésüket fejezték ki a kertmozival, illetve bármilyen olyan zajos rendezvénnyel szemben, amely megzavarná nyugalmukat.
– A piac legyen piac – fogalmazott az egyik lakó, s hozzátette: sokkal inkább egy olyan nagyobb élelmiszerboltot kéne építeni, ahol mindent megvásárolhatnának a környéken élők.

A lakók szívesen vennék, ha a tér alkalmassá válnak baráti találkozók helyszínére, telepítenének oda az idősek számára kifejlesztett sporteszközöket. Szeretnék, ha mind a piac, mind a bolhapiac kulturált körülmények között működhetne.

Csaszny Márton, a terület önkormányzati képviselője azt hangsúlyozta, hogy a jelenlegi 2 piacnap nem elegendő a költségek fedezésére, ezért mindenképpen kiegészítő funkciókat kellene találni. – Célszerű volna olyan eseményeket szervezni a térre, amelyekkel ide lehet vonzani az embereket, akik azután vásárolni is ide járnak majd – mondta.

Potoczky Attila, az Integrit XX Kft. igazgatója hozzátette: az új funkciók segíthetnének az üzemeltetésben és a díjtételek csökkentésében – számolt be a fórumról az önkormányzati portál.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?