Bálnában a csónakház

Desktop
A csónakház makettje (forrás: pesterzsebet.hu)

Kiállítás nyílt a Fővárosi Önkormányzat által 2013-ban kiírt TÉR_KÖZ városrehabilitációs pályázat beadott projektterveiből június 12-én a Bálna Budapest Kulturális, Vendéglátó és Kereskedelmi Központban. A tárlat látogatói a pesterzsébeti Hullám csónakház revitalizációs terveivel is megismerkedhetnek. Az épületről makett is készült, melyet szintén kiállítottak.

A TÉR_KÖZ pályázattal a Fővárosi Önkormányzat célja, hogy a városi élet minőségéért tegyen lépéseket, hogy a használaton kívüli, rossz állapotú területek élettel töltődhessenek. A rendelkezésre álló 5 milliárd forintos keretet 29 projekt között osztották szét, a pályázatra összesen 60-an jelentkeztek.

Finta Sándor, Budapest főépítésze elmondta, hogy olyan komplex pályázatokat vártak, ahol az önkormányzati szféra, a magántőke, valamint a civil összefogás együtt tudja kidolgozni a pályázat elemeit – számolt be róla a pesterzsebet.hu.

Mint arról az ittlakunk.hu is hírt adott, Pesterzsébet önkormányzata 220 millió forintot nyert a Hullám csónakházak revitalizációjára. A projekt tervei és a csónakház makettjét is bemutatták a TÉR_KÖZ kiállításon. A tárlat június 21-éig látható a Bálnában, utána a Városháza parkba költözik, ahol július közepéig lesz megtekinthető.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?