Skatepálya épülhet a Magyarok Nagyasszonya terén

Oszd meg másokkal!

Desktop
(fotó: ittlakunk.hu)

A Magyarok Nagyasszonya tér felújítását tervezi az önkormányzat, a rekonstrukció több ütemben valósulhat meg – írta meg az önkormányzat honlapja.

Első lépésben, várhatóan az ősszel – az I. világháború kitörésének 100 éves évfordulója tiszteletére – a téren található I. világháborús emlékművet és környezetét hozzák rendbe. A szobor talapzatát felújítják, az emlékművet közelebb helyezik a templomhoz, mögé rózsalugast telepítenek, valamint pergolát helyeznek ki pihenőpadokkal.

A rehabilitáció folytatásában felújítják a téren átvezető utakat, új virágágyást alakítanak ki, fasort telepítenek, megújítják a tér növényzetét. A meglévő játszóteret is korszerűsítik, és egy, a 10-18 éves korosztály számára alkalmas gördeszka-, illetve kerékpárpályával bővítik. A téren mesterséges dombot is kialakítanak, amely télen szánkózó dombként funkcionálhat. A templomnak az I. világháborús emlékművel átellenes oldalára új köztéri műalkotást, egy trianoni emlékművet állítanak majd - olvastuk a pesterzsebet.hu-n.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?