Összeöntik-e a szelektíven gyűjtött szemetet?

Desktop
(fotó: Sziklai Zsuzsanna)

Március óta gyűjtjük szétválogatva a háztartási szemetet, ám nem tudhatjuk biztosan, összeönti-e a kukásautó a gyűjtés során a különböző konténerek tartalmát. 

Léteznek ugyanis olyan osztott belső terű gyűjtőautók, melyek egyszerre több különböző típusú hulladékot is be tudnak fogadni, így kívülről valóban úgy tűnik, mintha minden típusú hulladék egy helyre kerülne a kukásautóban. Sokan mégis megkérdőjelezik, hogy ilyen autók üzemelnek-e az utcán, és nem feleslegesen szelektálunk-e. Annyi bizonyos azonban, hogy az általunk begyűjtött szemetet később újra szétválogatják. 
 
Erről szerettük volna megkérdezni a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-t (FKF). Nos, az FKF ügyintézőjének válasza felettébb érdekes. Akinek sikerül értelmeznie, írja meg megfejtését Facebook-oldalunkra.
 
Íme tehát a rejtélyes válasz kérdésünkre:
 
"Köszönettel vettük kézhez Részvénytársaságunkhoz küldött levelét, melyben a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos kérdését szorgalmazza.
 
Tájékoztatás, hogy  a műanyag- és fémhulladékokat együtt a sárga, a papírhulladékokat és az italos kartondobozokat (tejes-, gyümölcslés, TETRAPAK-dobozok) a kék fedelű edénybe gyűjtjük. A házhoz menő gyűjtési módszerrel begyűjtött hulladékot is kézzel átválogatják mennek, úgy mint a gyűjtőszigeteken begyűjtöttet, ezért higiéniai szempontból rendkívül fontos a kiöblítésük, ráadásul ezáltal a kellemetlen szaghatás is elkerülhető."
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek