Ilyen lesz a pesterzsébeti Duna sétány

Desktop
Az új parti sétány a Gubacsi-hídtól a soroksári kerülethatárig épül meg (Forrás: pesterzsebet.hu)
Az új parti sétány a Gubacsi-hídtól a soroksári kerülethatárig épül meg (Forrás: pesterzsebet.hu)

Fővárosi támogatással csaknem egy kilométer hosszú sétányt alakítanak ki Pesterzsébeten, a Kis-Duna partján. A Fővárosi Önkormányzat által meghirdetett 2018-as TÉR_KÖZ városrehabilitációs pályázaton a kerületi önkormányzat 150 millió forintos támogatást nyert a projekt megvalósítására.

A projekt területe a Gubacsi hídtól délre húzódik végig a Kis-Duna mentén, a jódos-sós fürdő, a szálloda, a csónakházak, a játszótér és közösségi kert továbbá a sportegyesületek csónakházai előtt, Soroksár közigazgatási határáig. Fontos része a leendő sétányhoz vezető gyalogos kapcsolatok kiépítése a Vizisport utca felől.

 A stégekről a víz is elérhető lesz (Forrás: pesterzsebet.hu)

A területen több helyen jelenleg kerítés osztja fel a Duna partot felszabdalva és átjárhatatlanná téve az összefüggő parti területet. A projekt megvalósítása során egy összefüggő sétány alakul ki, melyről stégekkel a víz is elérhetővé válik.

Kialakítanának a stégeken napozóteraszokat, egyes stégek közé pedig hálókat helyeznének el, amelyeken szintén pihenni lehetne. A sétány teljes hosszában kiépítik a közvilágítást, és térfigyelő kamerákat is kihelyeznek – írja a Pesterzsébet Újság.

 Napozóteraszokat is kialakítanak (Forrás: pesterzsebet.hu)

A tervekben új funkciók létrehozása és a régiek megújítása is szerepel, így a vizes játszóteret felújítanák és új elemekkel – többek között egy bárkával – bővítenék, a játszótér mellett pedig kültéri fitneszpark és piknikező hely létesülne.

Mivel a sétány szélessége nem engedi, ott csak gyalogosan lehet majd közlekedni, a kerékpárosoknak a Vízisport utcában alakítanak majd ki külön sávot.

 A bringásoknak a Vízisport utcában alakítanak ki külön sávot (Forrás: pesterzsebet.hu)

A sétány kialakítása kapcsolódik a területen korábbi években megvalósult és megkezdett fejlesztésekhez, így például a TÉR_KÖZ projekt keretében megvalósult Hullám Csónakházak felújításaihoz, a játszótér, közösségi kert és közösségi terek kialakításához.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?