Kivizsgáltatná a pesterzsébeti önkormányzat a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep működését

Desktop
(forrás: Rátay András / Facebook)
(forrás: Rátay András / Facebook)

Korábbi cikkek a témában:

Nagy felháborodást keltett múlt héten az a videó, amiben megörökítették, hogyan ömlik a szennyvíz a Kis-Dunába a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepről a hatalmas esőzés után.

Ennek kapcsán a pesterzsébeti önkormányzatának környezetvédelmi és városfejlesztési bizottsága június 4-én úgy döntött, hogy kivizsgáltatja az ügyet és kezdeményezi a Fővárosi Csatornázási Műveknél (FCSM) és a fővárosi önkormányzatnál a mostani környezetszennyező állapot azonnali megszüntetését. Továbbá felkérte Szabados Ákos polgármestert, hogy nyújtson be panaszt és kérje a Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályától az eset kivizsgálását – tette közzé blogján Mach Péter képviselő.

Mint múlt héten megírtuk, tavasszal megkezdődött a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepen a záporvíztározó kapacitásának bővítése. Októberre az eddigi 3300 köbméter helyett 7000 köbméter záporvíz tározására és azt követő tisztítására lesz képes a telep a 80 ezer köbméteres napi kapacitása mellett. Azonban ez azzal jár, hogy a bővítés ideje alatt, július 24-ig nem tud záporvizeket fogadni a tározó.

Ez azt jelenti, hogy a telep napi kapacitásán túl, kizárólag az özönvízszerű esővízzel együtt érkező mennyiség kerüli el a telepet, addig az időtartamig, amíg a bővítő beruházás lehetővé nem teszi a régi víztározó újra beüzemelését – írta szerkesztőségünknek az FCSM.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek