Hétfőn állítólag már havazni fog, kirakhatjátok a madárkaját

Oszd meg másokkal!

Desktop
Kép: Birds & Blooms
Kép: Birds & Blooms

Azt mondják az időjárás-szakértők, hétfőre már itt a havazás.

Tulajdonképpen korábban is elkezdhettük volna a madáretetést, nem feltétlenül szükséges kivárni, hogy a hótakaró miatt már egy magot se találjanak sehol sem, de az igazi tél beálltával szükségük van a segítségünkre. A télire itthon maradó madaraknak, és azoknak is, akik hozzánk járnak telelni (csonttollú, keresztcsőrű, fenyőrigó és süvöltő, ha csöndben megfigyeled őket, csodát láthatsz, színesek, érdekesek.)

Lehetőleg olyan helyen etessük őket, ahova nem érnek el a macskák, és a galambok se túrják ki őket az asztal mellől. És hogy mit esznek? Magokat, , szotyit, kölest, (zacskós, boltban kapható téli madáreleséget), diót, szalonnát, pálcikára fölszúrt almát például. Kenyeret, morzsát, főtt ételt, sós, fűszeres dolgokat viszont ne adjatok nekik, belehalhatnak.

Ha sokáig fagy, inni is adjatok nekik. 

És ne add fel, ha csak ablakpárkányod van, az elé is föllógathatsz egy kisebb etetőt, vagy cinkegolyót. 

(Részletes, tudományos tudnivalók, és ezernyi cuki madaras videó a Madártani Egyesület oldalán.)

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek