Eltűnnek a nejlonszatyrok az üzletekből

Oszd meg másokkal!

Desktop
a kép illusztráció

Eltűnnek a nejlonszatyrok a boltokból: a csomagolóanyagok, bevásárlótáskák beszerzésekor arra törekednek a magyarországi áruházláncok, hogy azok teljesen újrahasznosíthatók vagy komposztálhatók legyenek.

 

Korábbi cikkek a témában:

A Lidl áruházlánc bejelentette, hogy 2025-re 20 százalékkal csökkenti műanyag-felhasználását. Az üzletlánc hazai leányvállalata azt is vállalta, hogy a jövő év végéig mind a 169 magyarországi üzletben megszünteti az egyszer használatos műanyag termékek (szívószálak, eldobható poharak, tányérok, evőeszközök, fültisztító pálcikák) árusítását.

A Tesco 2025-ig az áruházláncban használt összes csomagolóanyagot teljesen újrahasznosíthatóra vagy komposztálhatóra cseréli le. 

A SPAR-nál évek óta csökkentik a műanyag csomagolások és műanyag termékek mennyiségét, ma már csak kétféle műanyag bevásárlótáska érhető el a választékukban. Idén pedig bevezették a lebomló, komposztálható táskákat.

A CBA is jelentősen csökkentette a műanyagból készült zacskókat, előnyben részesítik a papír csomagolóanyagokat, de a vásárlók körében is egyre népszerűbbek a papírszatyrok. Alternatívát kínálnak a kartondobozok is, amelyeket sok vásárló a teherbírásuk miatt kedvelt meg. A non food termékkínálatban is a papírból készült evőeszközök, tányérok, poharak élveznek elsőbbséget - írja a Világgazdaság.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?