Szerda hajnalban újra jöhet az autóközlekedés korlátozása!

Desktop
(forrás: Balázs Attila - MTI)

A tegnapi mérési adatok alapján a szálló por (PM10) 24 órára számított átlagos koncentrációja a fővárosi működő 10 mérőpontból 8 helyszínen a tájékoztatási küszöbértéket (75 µg/m3), ebből 4 esetben a riasztási küszöbértéket (100 µg/m3) is meghaladta, ezzel vasárnap a fővárosi szmogriadó riasztási fokozatának első napi feltétele teljesült.

A vonatkozó jogszabályok szerint szálló por esetében a riasztási fokozat akkor áll fenn Budapesten, ha a szálló por (PM10) koncentrációja a riasztási küszöbértéket (100 µg/m3) három mérőponton, két egymást követő nap, 24 órás átlagában meghaladja, és a meteorológiai előrejelzések szerint a következő napon javulás nem várható.

A ma 12 óráig számított részeredmények alapján nem zárható ki annak a valószínűsége, hogy holnap, tehát kedden a hajnali órákban Budapesten el kell rendelni a szmogriadó riasztási fokozatát.

Ebben az esetben a forgalomkorlátozással – a legszennyezőbb gépjárművek közlekedési tilalmával – járó intézkedés a kihirdetést követő nap, azaz 2017. február 1-jén, szerda reggel 6 órától lép életbe, majd – további intézkedésig – minden nap 6 órától 22 óráig tart.

A közlekedési tilalom azon legszennyezőbb gépjárműveket érinti, amelyek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kódok: 0; 1; 2; 3; 4, vagy amelyek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot - írja a Főpolgármesteri Hivatal.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?