Még a hétvégén sem szabad kirándulnunk a budai erdőkben - de a Budakeszi Vadasparkban már igen

Oszd meg másokkal!

Desktop
Pusztulás a hegyekben (fotó: Pilisi Parkerdő)
Pusztulás a hegyekben (fotó: Pilisi Parkerdő)
A magasabban fekvő régiókban fennálló balesetveszélyes helyzet miatt a hétvégén is érvényben marad a látogatási tilalom a Budai-hegység erdeiben. "Bár a jég csütörtök folyamán leolvadt a fákról, az érintett területen mindenütt fennakadt ágak, félig kidőlt és törött fák okoznak balesetveszélyt, a turista- és erdészeti utak a rájuk hullott ágak miatt gyalogosan is járhatatlanok. A turistautak nyomvonala nehezen követhető, a jelzett fák sok helyen kidőltek" - szól a Pilisi Parkerdő Zrt. közleménye. 
 
A Budai-hegységben a János-hegy, Normafa, Hárs-hegy és Hármashatár-hegy térsége, különösen veszélyes állítólag. Az utak megtisztítása után megkezdődik a sérült faanyag elszállítása az erdőből. Több helyen szükség lesz a koronájukat teljesen elvesztett, életképtelenné vált vagy derékban kettétört fák kivágására, ami még hónapokig is eltrathat. Néhány lepusztult területet újra kell majd erdősíteni. 
 
Aki kirándulni szeretne, szombaton elmehet már a Budakeszi Vadasparkba, amelynek megközelítését mindazonáltal csak az aszfaltos bekötőúton javasolja a Pilisi Parkerdő. Az állatállomány nem sérült. 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?