Veszélyes Budapest levegője

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: MTI)

Veszélyesnek minősítette a főváros levegőjét az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) kedden a szálló por magas koncentrációja miatt.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat arra hívja fel a figyelmet, hogy a légzőszervi betegségben szenvedők panaszai súlyosbodhatnak. Az asztmásoknak szükséges lehet az egyéni védőeszköz használata, és ajánlatos kerülniük a szabadban tartózkodást, az aktív testmozgást.

A levegő szennyezettségének egészségügyi értékelését egy index alapján végzik. Az OKI táblázata a légszennyező anyagok legfontosabb egészségkárosító hatásai alapján négy szintet különít el: kék (elfogadható), zöld (kifogásolt), narancssárga (egészségtelen), piros (veszélyes). Az önkormányzatok az utóbbi két kategória alapján rendelhetik el a szmogriadó tájékoztatási, illetve riasztási fokozatát.

Az OKI piros színnel jelölte Budapest levegőjét, de riasztást még nem rendeltek el.

Frissítés:

A 2014. január 28-án mért, 14 óráig számított eredmények alapján nem zárható ki annak a valószínűsége, hogy 2014. január 29-én, szerdán a hajnali órákban Budapesten el kell rendelni a szmogriadó riasztási fokozatát. Ebben az esetben a forgalomkorlátozással járó intézkedések a kihirdetést követő nap, azaz csütörtök reggel 6 órától lépnek életbe. Ez az intézkedés csak akkor nem lép életbe, ha a mai eredmények alapján – a levegőszennyezettségi szint javulása eredményeképp – nem lenne indokolt a riasztási fokozat elrendelése, vagy egy elrendelt riasztási fokozat csütörtök reggeli további fenntartása, ami csak a mai mérési eredmények szerda, továbbá a holnapi eredmények csütörtök hajnali értékelése alapján fog kiderülni - tudatta közleményében a Főpolgármesteri Hivatal.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek