Óvodás korúak Nyuszi-kupája Pesterzsébeten

Desktop

Már hosszú ideje minden évben megrendezik a Nyuszi-kupát a Hajós Alfréd Általános Iskolában. A kerület testnevelés tagozatos iskolája évről évre megszervezi a kerületi óvodák számára ezt az igen vidám, ugyanakkor nagyon is hasznos kupát. Hasznos, hiszen a sportot, a mozgást, a csapatszellemet neveli a legifjabbakba is. A Hajós iskola nem csupán a saját tanulóival szemben, hanem így a kerület minden, a testmozgás iránt érdeklődő gyerekért elhivatott, törekszik rá, hogy a sport világába becsalogassa őket.

Ezt az izgalmas eseményt a húsvéthoz kötődően bonyolítják le minden évben. Idén április 26-án, a tavaszi szünetet követő első pénteken nyitotta meg Őrfi Krisztina igazgatóasszony, aki köszöntötte a lelkes versenyezni vágyó fiatalokat és sok sikert, eredményes szereplést kívánt mindenkinek. A verseny levezetője és megszervezője Gábor bácsi volt, a Hajós suli testneveléstanára.

A résztvevők óvodák a következők voltak: Kindergarten Baross Óvoda, Lurkóház Óvoda - Mártírok 205., Lurkóház Óvoda – Gyermekkert, Lurkóház Óvoda - Kincskereső Tagóvoda, Torontál utcai Óvoda, Nyitnikék Óvoda Boróka, Gézengúz Óvoda, Gyermekmosoly Óvoda - Kékcinke Tagóvoda, Mákvirág Óvoda, valamint a Bóbita Tagóvoda.

Mintegy 120 óvodás vett részt lelkes óvónénikkel, dajkákkal, és persze a büszke szülőkkel. Az első helyezett a Kindergarten Baross Óvoda, II. helyezett Gyermekmosoly Óvoda Kékcinke Tagóvodája, a III. helyezett megosztva pedig a Lurkóház Óvoda – Mártírok úti és a Nyitnikék Óvoda Boróka Tagóvodája lett, de valójában minden résztvevő nyert, hiszen minden résztvevő ovis és óvónéni ajándék csokoládét kapott. Így a gyermekek a sikerélményekkel, jókedvvel és ajándékokkal gazdagodva távoztak a húsvét utáni első nagyobb programjukról.

 

Juhák Tamás

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?