A Vörösmarty suli egyházi iskola lesz, a Tátra téri megszűnhet

Oszd meg másokkal!

Desktop
Illusztráció (fotó: ektf.hu)
Illusztráció (fotó: ektf.hu)

Jelentős változások várhatók a következő tanévtől a pesterzsébeti általános iskolákban.

A képviselő-testület ma délutáni ülésén két kerületi általános iskolával kapcsolatos téma is szerepel.

A polgármesteri beszámolóban a Vörösmarty Általános Iskola épületének esetében az ingyenes használati megállapodás megkötésének idejéről lesz szó, ami az önkormányzat és a Budapest Pesterzsébet Klapka téri Református Egyházközség jönne létre. A képviselő-testület márciusban döntött úgy, támogatja, hogy a Vörösmarty suli fenntartói joga a 2018/19-es tanévtől a református egyházhoz kerüljön.

Arról is döntenek ma a képviselők, támogatják-e a Külső-pesti Tankerületi Központ azon javaslatát, hogy a Tátra Téri Általános Iskola és a Zrínyi Miklós Általános Iskola összevonásra kerüljön. A tankerület szándéka szerint a Tátra téri iskola beolvadna a Zrínyi iskolába, majd az összevonással létrejövő intézmény Budapest XX. Kerületi Zrínyi Miklós Általános Iskola nevével és épületében működne tovább az oktatásért felelős miniszter támogató döntése esetén.

A tankerület indoklása szerint a két iskola nem működtethető gazdaságosan, mivel mindkettő kihasználtságával komoly gondok vannak, és a pedagógushiány is jelentős. Jelenleg a Tátra téri suliban tanulók száma 98 fő, 364 fő maximálisan befogadható tanulói létszám mellett, míg a Zrínyi iskolában jelenleg 107 diák tanul 320 fő maximálisan befogadható tanulói létszám mellett.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek