Felavatták az Apor Vilmos Katolikus Főiskola pesterzsébeti campusát

Oszd meg másokkal!

Desktop
(fotó: Koszticsák Szilárd - MTI)
(fotó: Koszticsák Szilárd - MTI)
Ünnepélyes keretek közt felavatták az Apor Vilmos Katolikus Főiskola új campusát Pesterzsébeten. Az új oktatási intézmény a több mint 20 éve bezárt Török Flóris Általános Iskola átépítésével, átalakításával nyerte el új funkcióját.

Az ünnepségen Libor Józsefné, a váci székhelyű főiskola rektora kiemelte: egy régi, sok éven át nem használt épületet újítottak fel Pesterzsébeten. Hozzátette: a korszerűen felszerelt épület új képzések, konferenciák helyszíne lesz majd. Elmondta, hogy az épületben található egy kápolna is, amely Apor Vilmos nevét vette fel.

Libor Józsefné, Rétvári Bence és Beer Miklós (fotó: Koszticsák Szilárd)

Beer Miklós, váci megyés püspök, aki megáldotta az új intézményt, kiemelte: az a nevelő-oktató küldetés, amelyet a főiskola teljesít, határokon átnyúlik és az egész magyar pedagógustársadalomnak lehetőséget kínál a felkészülésre. A campus sok lehetőséget kínál – mondta a püspök, hozzátéve, bízik abban, láthatják, hogy „megtelt az épület, és megtalálta a feladatát”.

Hallgatók az új campuson (fotó: Koszticsák Szilárd - MTI)

Szabados Ákos Pesterzsébet polgármestere elmondta: a városrész kiemelkedő pillanata a mai, amikor egy új intézmény megnyitását ünneplik. Felidézte: az épületet 1933-ban kezdték építeni, majd 24 éve, a bezárása óta gazdátlanul állt. Az önkormányzat a rendelkezésre álló eszközeivel igyekezett a támogatni a fejlesztés megvalósítását, s szeretnének az intézménnyel a jövőben is szoros kapcsolatot fenntartani.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek