Akartok sárkányhajózni? Itt a lehetőség, Pesterzsébeten!

Desktop

Májustól Erzsébeti Spartacus Munkás Testedző Kör (röviden: ESMTK) "hivatalosan" felvette az űzhető sportágak köző a sárkányhajózást. 

A sárkányhajó 250 kilós vagyis a vízretétele sem olyan egyszerű, mint egy kenunak vagy kajaknak. De vannak is hozzá sokan: a hajóban ugyanis 10 sorban, párosával 20 evezős ül, akik vagy a jobb, vagy a baloldalon eveznek, éppúgy, mint egy túrakenuban. Annál persze kevésbé intenzíven, hiszen a sárkányhajó-versenyeket 200, 500, 1000 és 2000 méteren rendezik, nem néhány tucat kimométeren. 

A sport Dél-Kínából származik és Csü Jüan költő kétezer éves egendájához kapcsolódik, aki egy folyóba vetette magát, és hívei hajókkal keresték. Innen ered a hagyomány és Kínában azóta is minden évben - az ötödik holdhónap 5. napján - megtartják a sárkányhajó-ünnepet. Európában az 1980-as évek végén kezdett népszerűvé válni a sportág. 

Az ESMTK-ban minden hétfőn, szerdán és pénteken, este 6-kor várják az érdeklődőket egy jó kis sárkányhajós edzésre. Az érdeklődők jelentkezhetnek Szatmári Szilviánál, a 30-9371414-es számon (de csak délután 4 után), illetve az sarkanyhajo.esmtk@gmail.com email-címen. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?