Tai chi

Desktop
Tai chi tanfolyam az Amina stúdióban
Tai chi tanfolyam az Amina stúdióban

A tai chi egy gondolkodásmód. Egy harcművészet. Egy taoista alapú filozófia. Mint minden harcművészetnek, a tai chi-nak is legfontosabb célja, hogy önmagunkat megismerjük, és jobbá tegyük. Hogy azért gyakoroljunk, hogy jobb szívünk legyen. A kínai hagyomány szerint ez a bölcs, a „nemes ember” sajátja. Személy szerint hosszú ideje erre törekszem, hol több, hol kevesebb sikerrel.

A tai chi chuan kifejezés magyar fordításban annyit tesz, mint a „legnagyobb erővel ütő ököl”. Arra tanít, hogy tudatossá válva, hogyan használhatjuk a saját magunkban rejlő erőt. Ezt a célt a szellem, a figyelem és a test összehangolt működésével lehet elérni. A formagyakorlatok mozgásos meditációk, melyek során a yin és a yang váltakoztatásával elérhetjük, hogy testünk harmonikus mozgása révén a figyelmünk koncentrált, szellemünk pedig kipihent legyen. 

Az általam tanult és oktatott chen stílus körkörös mozdulatokat, magas és mély állásokat foglal magában. A pusztakezes formagyakorlatokon kívül fegyveres formákat, chi kung-ot (energia gyakorlatokat), és páros (leginkább az érzékek fejlesztésére irányuló) „lökő kéz” gyakorlatokat foglal magában. 

 

Időpontok és tanfolyamok:

2014. március 3-tól hétfőnként 10.00 - 11.00. A tanfolyamot Békefi András vezeti. A tanfolyam legalább 8 fő részvételével indul, ára 12 000 Ft.

2014. március 6-tól csütörtökönként 18.30 - 19.30. A tanfolyamot Kádár Zsombor vezeti. A tanfolyam legalább 8 fő részvételével indul, ára 14 000 Ft.

Jelentkezés: barbi@aminajoga.hu vagy rita@aminajoga.hu 

2014. március 3. hétfő, 10.00
Telefon: 
+36-30-594 11 64
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek