Halottak napja: tovább tart nyitva a Pesterzsébeti temető is

Oszd meg másokkal!

Desktop
(fotó: ittlakunk.hu)
(fotó: ittlakunk.hu)

A halottak napi ünnepkör idén is több napra oszlik, október 27-től november 4-ig sokan kilátogatnak a budapesti temetőkbe. Ezeken a napokon hosszított nyitvatartással várják a temetőlátogatókat.

Az ünnepekre való tekintettel a temetések október 29-től november 4-ig szünetelnek. A budapesti temetőkben, így a Pesterzsébeti temetőben is november 3-ig ügyeletet tartanak: az ügyfélszolgálati irodák október 29-től november 2-áig 8-18 óra, november 3-án 8-14 óra között tartanak nyitva.

A temetők október 29-től november 4-ig 7.00 órától 20.00 óráig tartanak nyitva. November 5-től visszaáll a szokásos nyitvatartási rend: 7.30 – 17.00 óráig.

Az Új köztemetőben november 2-ig három mikrobusz segíti a közlekedést. Az ingyenesen igénybe vehető mikrobuszok reggel 8 és délután 5 óra között közlekednek igény szerint.

A temetőkbe október 31-től november 2-ig tilos a gépjármű behajtás az Új köztemető kivételével. Az EU országokban érvényes mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező temetőlátogatót szállító gépjárművet időkorlátozás nélkül beengedik a temetőkbe, abban az esetben, ha ezt a temetői gyalogosforgalom sűrűsége megengedi. A mozgáskorlátozott és az esetlegesen nehezen mozgó látogatókat arra kérik, hogy ezeken a napokon lehetőség szerint 07.00 és 12.00 óra között keressék fel a temetőket!

Az Új köztemetőben október 31-én nyitástól november 2-án temetőzárásig díjmentes a gépkocsi behajtás.

A forgalom zavartalan lebonyolítása érdekében a temetőkben megerősített rendészeti szolgáltatást biztosítanak, illetve a kerületi rendőrség, közterület-felügyelők és a polgárőrség tagjai is járőröznek a forgalmas napokon.

A halottak napi ünnepkörhöz kapcsolódóan idén is több sírkertben tartanak megemlékezéseket. Az Új köztemető 53-as szóróparcellájában október 31-én délután fél 6-kor, míg a Farkasréti temető Makovecz ravatalozója előtt november 1-jén délután fél 6-kor tart megemlékezést a BTI. Az ünnepi rendezvényeken Cseke Péter verseket szaval, Tóth Vera énekel. A katolikus, evangélikus, református egyház képviselői pedig közös imára várják az emlékezőket.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?