Nulla százalékos kamattal igényelhető lakossági energiahatékonysági hitel – már online is

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: mfb.hu)
(forrás: mfb.hu)

Már online is be lehet adni kérelmet a nulla százalékos kamat mellett elérhető lakossági energiahatékonysági hitelre a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) weboldalán.

Az európai uniós forrású hitelprogram keretében az energiahatékonyság javítására – többek között homlokzati hőszigetelésre, födémszigetelésre, nyílászáró cserére, világítás- és fűtéskorszerűsítésre – igényelhető visszatérítendő forrás. A hitelt megújuló energia felhasználására - napelemek, napkollektorok, hőszivattyúk – is fel lehet használni – írja közleményében az MFB.

Az online rendszerben magánszemélyek nyújthatják be igényüket 5 millió forintos hitelösszegig. Az igényléshez szükséges dokumentumokat is fel lehet tölteni az online felületre, csak a kérelem hitelesítéséhez és a szerződés aláírásához kell személyesen felkeresni a kiválasztott MFB Pontot.

A minimális önerő 10 százalék, a futamidő akár 20 év is lehet. Az igényelhető hitelösszeg családi házak esetében minimum 500 ezer, maximum 10 millió forint, míg társasházak és lakásszövetkezetek esetében minimum 500 ezer, maximum 7 millió forint. Fedezetet 5 millió forintig nem szükséges. A hitelhez nem kapcsolódnak egyéb banki költségek, csak a ténylegesen felvett hitelösszeget kell visszafizetni – olvasható az MFB honlapján.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?