Jövő héten kezdődik az Erzsébet-utalványok kézbesítése

Oszd meg másokkal!

Desktop
(fotó: MTI)
(fotó: MTI)

2,7 millió ember kap most 10 ezer forint értékű utalványt.

Jövő héten kezdi meg kézbesíteni a nyugdíjasok Erzsébet-utalványát a Magyar Posta. Az utalványokat március 15-e előtt kezdik a címzettekhez eljuttatni értékküldemény formájában. Az utalványokat először Budapesten, majd Pest megyében, utána pedig az ország minden pontjára eljuttatják, a cél, hogy az utalványokat április közepéig minden belföldi lakcímmel rendelkező megkaphassa - hangzott el egy mai sajtótájékoztatón.

Paulin Ildikó, a posta szóvivője hozzátette: az értékküldeményként érkező Erzsébet-utalványokat személyesen kell a postástól átvenni. Amennyiben ez nem lehetséges, a postás értesítőt hagy, amellyel a postán kaphatja meg a küldeményt az arra jogosult. A 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt négy darab kétezer forintos és két darab ezer forintos címletben kapják meg a nyugdíjasok.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Idősek Tanácsa javasolta a kormánynak, hogy a közelgő ünnepek előtt ismét tízezer forintos Erzsébet-utalványt kapjanak a nyugdíjasok. Azért indítványozzák az újabb utalványok kiosztását, „mert szeretnék, ha minden magyar, így a nyugdíjasok is részesülhetnének a növekvő gazdasági eredményekből”.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?