Mivel az autóstop nem működött, szigorítják az otthoni fűtés szabályait

Oszd meg másokkal!

Desktop
Fotó: csalad.hu
Fotó: csalad.hu

Mindenki emlékszik rá, hogy Budapest levegője milyen szörnyű volt az elmúlt hetekben. Januárban többször is be kellett vezetni a szmogriadót a fővárosban, és sok autót kitiltottak az utakról.

A tiltás ellenére egyáltalán nem, vagy csak egy cseppet javult a helyzet, ebből pedig az következik, hogy elsősorban nem az autók miatt volt rossz a levegő. A problémát valójában az okozta, hogy az emberek a hideg miatt  több szilárd tüzelőanyagot égettek el.

Sajnos úgy tűnik, hogy a fűtési rendszerek nem elég hatékonyak energiafelhasználás szempontjából, így nagy mértékben szennyezik a levegőt. A szakemberek szerint tehát nem az autókat kell kitiltani a fővárosból, hanem az otthoni fűtés szabályait kell szigorítani.

"Folyamatosan szigorodnak a következő években a lakossági fűtési rendszerekre vonatkozó műszaki követelmények, amivel a hatóságok az energiafelhasználás hatékonyságának növelése mellett a levegőszennyezés csökkenését is el akarják érni" – írja a csütörtöki Magyar Nemzet a Magyar Energiahatékonysági Intézet tanulmánya alapján.

A lap szerint a következő időszakban az újonnan vásárolt egyedi gázüzemű fűtőkészülékeknek és a szilárd tüzelésű kazánoknak fokozatosan meg kell felelniük a komolyabb energiahatékonysági, károsanyag-kibocsátási elvárásoknak.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?