Kerületünk is kitiltaná néhány helyről a hajléktalanokat

Desktop
Illusztráció
Csütörtökön dönthet a Fővárosi Közgyűlés arról, hogy honnan tiltja ki a hajléktalanokat. Ehhez néhány kerület is csatlakozott, és külön szabályozták, hogy területükön hol nem tűrik meg a hajléktalanokat.

Pesterzsébet önkormányzata úgy döntött, hogy a Kis Duna Pesterzsébetet érintő részén, a Kossuth Lajos utca sétálóutca részén és a Szent Erzsébet téren „nem létezhetnek életvitelszerűen a hajléktalanok”.

A Főváros rendelettervezete szerint jogellenes lesz az életvitelszerű tartózkodás a világörökségi területeken, a megállókban, állomásokon, utasvárókban, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Ugyancsak tiltott területek lesznek egyes aluljárók és azok bejárataitól számított 50 méteres körzetek. Ezek között szerepelnek egyebek mellett a metróaluljárók, az Ajtósi Dürer sor, a Bocskai út-Fehérvári út, a Flórián tér, a Goldmann György tér, a Margit híd budai hídfő, a Móricz Zsigmond körtér aluljárói, több Váci úti kereszteződés aluljárója, valamint a Ferdinánd híd alatti és a Podmaniczky út-Bulcsú utcai gyalogos aluljáró.

A tilalom kiterjed a játszóterek, köztemetők, és gyermekjóléti, gyermekvédelmi, köznevelési, felsőoktatási intézmények ingatlanjaira, valamint azok 100 méteres körzetére. A tervezetben szerepelnek továbbá a hidak, felüljárók, az ezek megközelítésére szolgáló lépcsők, valamint valamennyi burkolt járda.

A jogellenes közterületi tartózkodásra vonatkozó rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek