Átadták a felújított Jókai utcai orvosi rendelőt

Oszd meg másokkal!

Desktop
Pesterzsébet önkormányzata a Jókai utcai épület átalakítását kezdeményezte, ugyanis a régi kialakítás korszerűtlen volt és nem felelt meg a népegészségügyi szabályoknak. Az épületben az orvos és a nővér egy szobában dolgozott, a mosdók nem voltak akadálymentesítve, és a személyzeti öltöző és váró sem volt megfelelő.

A munka során 3 orvosi és nővérszobából álló egységet alakítottak ki, kettőt a meglévő orvosi rendelő területén, egy további egységet pedig az Egészségügyi Szolgálat földszintjén, melyhez most már saját váró tartozik. A két épület között több mint fél méter szintkülönbség van, így az ott kialakított új rendelőterületekhez a meglévő váróból ezentúl csúszásmentes vasbeton lépcső vezet. A mozgáskorlátozottak részére korlátliftet építettek ki. Az új váróból akadálymentes WC–mosdó helyiség nyílik, és az új ajtók méretének kialakítása is a mozgáskorlátozottak könnyebb közlekedését szolgálja.

Az átalakítás az épület több részét is érintette, az utcai szárny földszintjének másik részén külön női és férfi személyzeti öltözőt, teakonyhát, takarítószer tárolót hoztak létre. Az udvari épületszárnyban pedig a jelenlegi labort bővítették, az EKG készülék elhelyezése érdekében.

A nagyobb átalakításokon kívül az orvosi és nővérszobákban a padlóburkolatok cserélték, a vizes helyiségekben pedig csúszásmentes greslapokat tettek le. Az udvarra néző elavult nyílászárókat kicserélték magas hőszigetelésű üvegezésű műanyag ablakokra. Itt a homlokzat teljesen új külső vakolatot kapott, a meglévővel azonos színben. Az összes helyiségben festettek és mázoltak is.

Az átalakítási és felújítási munkák összköltsége bruttó 25 millió 300 ezer forint volt.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek