Több mint 15 milliárd a vízműves részvényekért

Desktop
A Fővárosi Vízművek központi irodaháza (forrás: Fővárosi Vízművek)
Visszavásárolhatja a főváros a Vízművek kisebbségi részvényeit. Erről hétfőn dönt majd a Közgyűlés.

Valamivel több, mint 15 milliárd forintot fizethet a Fővárosi Önkormányzat a Fővárosi Vízművek kisebbségi részvénycsomagját birtokló külföldi befektetőknek, a francia Suez Environnement-nek és a német RWE-nek. Tarlós István minderről az InfoRádió Aréna című műsorában számolt be.

A főpolgármester megjegyezte: a vételárnál lényegesen nagyobb az a forrás, ami a menedzsmentdíjak kapcsán a fővárosnál marad.

Súlyos pénzek ezek, főleg a főváros gazdasági helyzetét tekintve. Sok beruházást el kellett halasztani, éppen a pénzhiány miatt. Felvetődik ezért a kérdés, hogy ezt az összeget miért nem másra, mondjuk a kritikus állapotban levő BKV-ra fordítja a városvezetés.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek