Lezárult a Főnix ivartalanítási kampánya

Desktop
(forrás: Főnix Állatmentő Alapítvány)
(forrás: Főnix Állatmentő Alapítvány)
Véget ért a Főnix Állatmentő Alapítvány ivartalanítási kampánya, melynek keretében pesterzsébeti lakosok nőstény macskáinak ivartalanítását vállalták át az önkormányzattól nyert támogatásból.

„Sajnos a 200. 000 forintos keret kimerült, de azért így is szép számban sikerült 20. kerületi gazdik macskáit ivartalaníttatni, megfékezve ezzel a nem kívánt szaporulatot a kerületben. Sajnos sokan voltak, akik bejelentkeztek és megkapták a támogatást, de mégsem mentek el. Ezt nem is értjük, de nem is kell értenünk, mindenki maga döntött, szerencsére voltak, akik helyesen, és az ő cicájuk már biztos nem fog nem kívánatos kiscicákat világra hozni, és nem fog olyan betegségeket elkapni, amibe akár bele is halhat.

Több faces csoportban láttunk olyat is, hogy kerületi lakcímmel rendelkezők más kerületi macskákat akartak volna merő jóindulatból „betolni”. Értjük a szándékot, de sajnos azzal, hogy segít 1 valakinek más kerületből, azzal elveszi az esélyt egy itteni lakostól, aki később lehet, hogy az utcára teszi a kiscicákat, és biztos lehet benne mindenki, hogy nem fog a szomszéd kerületbe menni. De ez is csak azt mutatja, hogy ország szerte nagy szükség van/lenne ezekre az akciós ivartalanításokra. Reméljük, jövőre újra sikeresen tudunk majd pályázni, és tovább folytatni a kampányt, mert a jelentkezők számából ítélve nagy igény van rá” – írták Facebook-oldalukon.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?