Idén is vár a múzeumok éjszakája Pesterzsébeten

Desktop

Budapesten idén tizenhetedik alkalommal rendezik meg a múzeumok éjszakáját, melynek időpontja az év legrövidebb éjszakájához, Szent Iván napjához igazodik. Idén június 22-án, szombaton tartják meg a rendezvényt.

A fővárosban több mint 100 intézmény vesz részt a programban, melyek között tárlatvezetéseket, koncerteket, kézműves foglalkozásokat és előadásokat is találnak felnőttek és gyerekek egyaránt.
 
A múzeumok éjszakájára 6 éves kortól kell karszalagot váltani. 6 és 18 éves kor között 800, 18 év felett 1 900 forintba kerül a - majdnem - minden programra érvényes karszalag. A programokról, helyszínekről részletesen a rendezvény oldalán olvashatunk. A karszalag a BKK múzeumi buszjárataira is érvényes.
 
Idén nem lesz külön rendezvény a kerületben, de az állandó és időszaki kiállításokkal, meghosszabbított nyitvatartással 10 órától 24 óráig várják az érdeklődőket a Pesterzsébeti Múzeumban és a Gaál Imre Galériában.
 
A Pesterzsébeti Múzeumban az állandó kiállítások mellett a Neményi Lili emlékszoba és a 110 éves az Árpád-házi Szent Erzsébet Főplébánia-templom és Nagy Sándor festőművész születésének 150. évfordulójára rendezett helytörténeti kiállítást tekinthetik meg a látogatók.
 
A Gaál Imre Galériában az állandó kiállítások mellet az 50. Tavaszi Tárlat anyagát láthatják a látogatók.
 
A belépés díjtalan!

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek