Év végén már fürödhetünk a pesterzsébeti jódós-sós fürdőben

Desktop
A fürdő látványterve (forrás: BGYH Zrt.)
A fürdő látványterve (forrás: BGYH Zrt.)

Év elején kezdődött el Budapest egyetlen jódos-sós vizű gyógyfürdőjének átfogó rekonstrukciója. A fedett fürdő újranyitását ez év végére ígérte a tulajdonos Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., a strandrészét pedig jövő strandszezonra. Úgy tűnik, tudják tartani az ütemtervet.

A 2005-ben bezárt pesterzsébeti fürdő fedett gyógyrészlegét, benne a régi kupolás épületben található nyolcszög alakú medencével már decembertől birtokba vehetik a látogatók mondta el Vékes Orsolya fürdővezető a Lokálnak.

A medencetér gránitból készül, a régi és a hozzáépülő új épületben a termálvizes és merülő medencék mellett szaunák, gőzkabinok, pihenőhelyiségek kapnak helyet. Több gyógyászati kezelés is lesz a létesítményben, úgymint súlyfürdő, tangentor masszázs, valamint gyógyiszap- és szénsavkezelés. A régi épülethez épített kétszintes rész emeletén szépségsarkot alakítanak ki.

A strandrész április, május környékén lesz kész, az úszómedencét már kiöntötték, ott a burkolási munkák következnek. Az élménymedence aljzatbetonján dolgoznak, épülnek az öltözők, a legvégére marad a gyerekmedence elkészítése. Fákat is telepítenek majd, hogy idővel árnyékot adjanak, addig is napvitorlákkal óvják a fürdőzőket a túlzott napfénytől. A későbbiekben sportpályák és játszóterek kialakítását is tervezik – írta meg a lap.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek