Reformkori Napon ünnepelt a kerület

Desktop
(fotó: Bajnoczi István)

Szeptember 19-én 10 órakor a Gaál Imre Galériában kezdődött a Kossuth Társaság és a Pesterzsébeti Múzeum által megrendezett Reformkori Nap. A hagyományokhoz híven idén is volt felvonulás, koszorúzás, képzőművészeti utcatárlat, süteménykészítő verseny, reformkori ebéd és ünnepi műsor. A gyerekeket egész nap kézműves foglalkozások és bemutatók várták.

A megnyitót követően a Pesterzsébeti Városi Fúvószenekar és a Pesterzsébeti Közgazdasági Szakközépiskola majorett csoportjának felvezetésében indultak a résztvevők – akik közül többen korhű ruhába öltöztek – a sétálóutcában a Városházáig.

Nemes László alpolgármester a Széchenyi szobornál helyezte el az emlékezés virágait a pesterzsébetiek nevében, majd folytatódott a menet a Városházáig, ahol Szabados Ákos polgármester és Kovács Eszter alpolgármester helyezett el az önkormányzat nevében koszorút. A polgármester ünnepi beszédét követően a Kossuth szobor előtti műsorban fellépett a Gyöngyvirág Néptáncegyüttes, Bella Péter tekerőlantos és a Koccintós Néptáncegyüttes.

Kovács Eszter köszöntötte a Csili étteremben az ünnepi ebéd résztvevőit. A jóízű ételek elfogyasztása után Juhász Lajosné köszöntője után Fekete Katalin, az Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Informatikai Bizottság elnöke nyitotta meg a galériában a romantika jegyében tartott ünnepi koncertet. A koncert zárásaként a Pesterzsébeti Városi Vegyeskart hallgathatta a közönség, Balásházi Bálint és Kis Anikó közreműködésével.

A program az „Ide süss” süteménykészítő verseny eredményhirdetésével folytatódott, a zsűri döntése alapján idén Volák Katalin tortája lett a legjobb. A szintén a Kossuth Társaság által meghirdetett történelmi hasonmásversenyt Bodor Barbara és Szabados Lili nyerte – írja a pesterzsebet.hu, ahol további képeket találtok az ünnepről.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?