Nagyon nem fogjuk szeretni az internetadót - durva drága lesz

Desktop
Az ncore már ki is írja, mennyibe fáj egy-egy letöltés (fotó: ittlakunk.hu)
A kormány kedden bejelentette: jövőre bevezetik az internetadót. A felhasználóknak az adatforgalom alapján kell fizetniük, minden megkezdett gigabájt után 150 forint adót számítanak fel.

A statisztikák szerinti átlagos felhasználó pedig bizony simán forgalmaz (mindegy, hogy le- vagy feltöltésről beszélünk) havi 30 és 50 giga közötti adatot, ami annyit tesz, hogy havonta 4-7 ezer forintot fizethet majd adóként, vagyis valószínűleg többet, mint amennyi a net-előfizetés (ami ugye ettől még szintén marad). Az adót igazából a szolgáltatóktól szedik majd be, de őket pedig semmi nem korlátozza abban, hogy ezt továbbhárítsák a felhasználókra. 

A kormány mintegy 20 milliárdos plusz bevételt remél az új adó bevezetésétől.

A Fidesz hat évvel ezelőtt még az internetadó bevezetése ellen kampányolt.

Ha szeretnétek megmérni, mennyi az adatforgalmatok, letölthettek több ingyenes programot is ehhez, a HVG ajánlata alapján itt egy példa Windows-os gépre, Androidra, iPhone-ra és iPad-re

Az egyik legnépszerűbb letöltőoldal pedig meglepően gyorsan reagált: a letöltések mellé azt is odaírják, hogy mennyibe kerül (lásd a képet).

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek