Szombaton ismét Reformkori Nap

Oszd meg másokkal!

Desktop
Tavaly is jól sikerült (fotó: Nagy János)

Természetesen az idei szeptember sem múlhat el Reformkori Nap nélkül. A Kossuth Társaság szeretettel hívja és várja tagjait és a kerület polgárait szeptember 20-án (szombaton) a Kossuth Lajos születésnapja alkalmából szervezett rendezvényeire:

  • 9 óra 30 perckor korabeli viseletben gyülekező a Kosuti és Nagy Győry István utca sarkán, majd átvonulás a Gaál Imre Galériába (XX. Kossuth L. u. 39.)
  • 10 órakor a Gaál Imre Galériában emlékülés: „Kossuth Lajos és Szemere Bertalan” címmel Pelyach István, történész előadása. Köszöntőt mond: Hiller István, országgyűlési képviselő, a napot megnyitja: Szabados Ákos polgármester.
  • 11 óra 30 perctől zenés, táncos műsor és virágletétel a Széchenyi- majd a Kossuth-szobornál, Szabados Ákos polgármester mond ünnepi beszédet. Az I. Pesterzsébeti Utcatárlatot megnyitja: D. Udvary Ildikó, a Pesterzsébeti Múzeum igazgatója, művészettörténész.
  • 15 óra 30 perckor ünnepi koncert a Gaál Imre Galériában Egressy Béni születésének 200. évfordulójának tiszteletére. Az „Ide süss!” – verseny díjkiosztója. A koncertet megnyitja: Marton Sándorné, a Kulturális Bizottság elnöke.

A szervezők azt kérik, minél többen öltözzenek be korabeli viseletekbe, díjazzák a beöltözést.

A nap folyamán 10 órától 16 óráig a Városházánál kézműves bemutatók, foglalkoztató (faragás, gyöngyözés, mézeskalács, stb.) és „Kossuth Lajos azt üzente” kalandjáték gyermekeknek a Históriás Társaság munkatársaival a Kossutiban négy helyszínen.

Művészek utcája – az I. Pesterzsébeti Utcatárlat a Kosutiban: bemutatkoznak a kerületi művészek. Előrendezvény: szeptember 19-től 29-ig „Sisi és a ’48-as magyarok” kiállítás a Csili Művelődési Központ Muszély Ágoston kiállítótermében, a kerület 90 éves évfordulója tiszteletére. Megnyitó: szeptember 19-én 17 órakor.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek