Az év második felétől indulhat a mobilos jegy- és bérletvásárlás a BKV-nál

Desktop
(fotó: Szigetváry Zsolt - MTI)
(fotó: Szigetváry Zsolt - MTI)

A budapesti elektronikus jegyrendszer csatlakozik a Nemzeti Elektronikus Jegyrendszer Platformhoz – az erről szóló együttműködési megállapodást Tarlós István főpolgármester és Pintér Sándor belügyminiszter írta alá.

A megállapodás lényege a Fővárosi Integrált Viteldíjbeszedési Elektronikus Rendszer kialakítása és bevezetése. Várhatóan már az év második felétől lehet mobiltelefonon jegyet és bérletet venni, az időalapú jegyeket pedig várhatóan 2020 végén, 2021 elején vezetik be – mondta Tarlós István.

A projekt első eleme júniusban valósul meg, amikortól a reptéri buszokra lehet mobiltelefonnal jegyet venni, szeptembertől pedig minden BKV-járatra lehet majd ilyen módon jegyeket és a bérletek vásárolni – hozzátette, hogy ezek a jegyek még nem időalapúak lesznek.

Tarlós István elmondta: 2020 végére, 2021 elejére lesz időalapú a jegyrendszer, továbbá lehetőség lesz e-személyi, valamint a nemzeti egységes kártyarendszerhez csatlakozó kártya igénybevételével utazni.

Az időalapú jegyekkel egy órán keresztül lehet majd utazni bármilyen fővárosi járaton. A papíralapú jegyek egy ideig még megmaradnak majd, továbbá a jegyautomaták is alkalmasak lesznek elektronikus úton történő jegy- és bérletvásárlásra.

A főpolgármester kiemelte: a fővárosi e-jegyrendszer többet ad, mint az eredeti elképzelés, hiszen a MÁV és a Volán rendszereivel is kompatibilis lesz, egységes értékesítési megoldás jön majd létre.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?