Nemesdy Ervin a BKK új vezére

Oszd meg másokkal!

Desktop
Nemesdy Ervin jött (forrás: Youtube)

A fővárosi közgyűlés január 24-től Nemesdy Ervint nevezte ki a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatójának határozatlan időre, valamint igazgatósági tagjának 2019. október 31-ig.

Az okleveles építőmérnök, mérnök-közgazdász a diploma megszerzése után húsz éven keresztül olyan feladatok irányításában vett részt, mint az M3-as autópálya, a Ferihegy II. leszállópálya, az M0-s és az M1-es autópálya építése. Technológiai kérdésekkel foglalkozott, majd a Közgazdaságtudományi Egyetem elvégzése után mérnök-közgazdászként fordult a vállalatmenedzsment irányába, több nagyvállalatnál töltött be vezető pozíciót controlling és gazdasági területen.

A hét fővárosi közszolgáltató céget tulajdonló Budapesti Városigazgatóság Holding Zrt.-hez 2015-ben került. Először vezérigazgatói tanácsadóként a szervezet átalakításában vett részt, majd az átalakuló holding gazdasági igazgatója, később vezérigazgató-helyettese lett. Ezen feladat mellett a holding egyik tagvállalatának, az FTSZV Kft.-nek ügyvezetői feladatait látta el - írja a BKK.

Nemesdy önéletrajza szerint 1992 és 1998 között a Betonútépítő Nemzetközi Rt.-nél a controlling tevékenységet irányította, 1998-tól 2004-ig a Pannonplast Rt.-nél vezette a controllingot. A mérnök az útépítés területén szerzett főleg tapasztalatokat, a Betonútépítőt követően a Gyurcsány-kormány alatt autópályát építő Viadom Zrt. gazdasági igazgatója volt, azután pedig a Vegyépszer Zrt. controllingigazgatója lett. Mindkét cég később csődbe ment.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek