Ezt érdemes elmenteni: így tömegközlekedhetünk az év végén és a jövő év első napjaiban

Desktop
(forrás: BKK)
(forrás: BKK)

A BKK az év végi ünnepek idején az elmúlt években megszokott módon, ugyanakkor több vonalon a szokásosnál kedvezőbb menetrenddel biztosítja a közösségi közlekedési szolgáltatást – jelentette be a közlekedési társaság.

December 22-23.: sűrűbb járatindulás

December 22-én, szombaton és 23-án, vasárnap a BKK több nagy forgalmú villamos-, autóbusz- és trolibuszvonalon biztosít a szokásosnál sűrűbb, illetve kényelmesebb eljutási lehetőséget, hogy az ünnepi bevásárlás miatt ebben az időszakban megnövekedő utazási igényeket kielégítse. December 22-től egészen január 1-jéig mindennap Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között jár a 3-as metró, azaz csak a Lehel tér és Újpest között kell pótlóbusszal utazni.

A december 23-ról 24-re, vasárnapról hétfőre virradó éjjel az éjszakai járatokkal utazóknak a szombati menetrendet kell figyelniük.

Szenteste: 16 órától már éjszakai járatok

December 24-én, hétfőn a közösségi közlekedési járatok reggel és napközben a szombati menetrendjük szerint közlekednek, egészen 15-16 óráig. Ezután a legtöbb vonalon az éjszakai hálózat járataival lehet közlekedni. A Deák Ferenc tér és a repülőtér között közlekedő 100E busszal a Deák térről 0:40-ig, a Liszt Ferenc-repülőtérről pedig 1:20-ig, utazhatnak a reptérre tartók, illetve az onnan érkezők.

December 24-ről 25-re virradóra az éjszakai, valamint az éjjel-nappal közlekedő járatokkal megszokott menetrendjük szerint lehet utazni.

December 25-26.: vasárnapi/ünnepnapi menetrend

Karácsony napjain, december 25-én, kedden és 26-án, szerdán az ünnepnapi/munkaszüneti napi indulásokat kell figyelni a menetrendben.

Az éjszakai buszjáratok

  • december 25-ről 26-ra, keddről szerdára virradóra a szombati menetrendjük szerint,
  • december 26-ról 27-re, szerdáról csütörtökre virradóra a munkanapi menetrendjük szerint közlekednek.

December 27-28-29-30.

December 27-én, csütörtökön és 28-án, pénteken az iskolaszünet idején érvényes munkanapi menetrend szerint, illetve számos vonalon – ahol ez a menetrendben is látszik – az ebben az időszakban jellemző utazási szokásokhoz igazodó év végi menetrend lesz érvényben. December 29-én, szombaton a szombati, 30-án, vasárnap a vasárnapi menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok.

December 27-én és 28-án – az ezeken a napokon jellemző kisebb forgalom miatt – nem közlekedik sem a D11-es hajó, sem a 10-es, a 142-es és a 261E autóbusz. Ezeken a napokon a reggeli órákban nem jár továbbá a 98E, a 154B és a 162A járat sem, helyettük a 98-as, a 154-es és a 262-es busszal lehet utazni.

A december 27-ről 28-ra, csütörtökről péntekre virradó éjjel az éjszakai járatok munkanapi menetrendjük szerint indulnak. December 28-ról 29-re, péntekről szombatra virradóra a pénteki, 29-ről 30-ra, szombatról vasárnapra és 30-ról 31-re, vasárnapról hétfőre virradóra a szombati menetrendet kell figyelni.

December 31-én napközben: szombati menetrend

December 31-én, hétfőn napközben a szombati menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok. A bevásárlóközpontokat is érintő autóbuszok többsége az áruházak bezárását követően – jellemzően 17-18 óra után – már nem érinti bevásárlóközponti megállóját.

Szilveszter éjszaka: metrók, nappali, valamint a sűrített éjszakai járatok

December 31-én, szilveszter éjjelén a 2-es, a 3-as és a 4-es metróvonalon a szerelvények egész éjszaka közlekednek. Az 1-es metró éjjel 1 óráig jár, azaz a belvárosi megállókban körülbelül negyed 2-kor lehet még felszállni rá.

Egész éjjel közlekedik a 4-es és a 6-os villamos, valamint egész éjszaka közlekedik az 5-ös, a 7-es, a 8E és a 9-es busz. A HÉV-vonalakon is egész éjszaka lesz közlekedés, Békásmegyer (H5) és Csepel (H7) felé 30 percenként.

Az éjszakai buszok vonalán – néhány kivétellel – sűrűbben induló vagy nagyobb befogadóképességű járművek közlekednek, több járat pedig meghosszabbított üzemidővel közlekedik. A belváros felől a metrókat érdemes igénybe venni, mivel a Nyugati pályaudvartól, a Móricz Zsigmond körtértől, az Örs vezér terétől és a Határ úttól, illetve Kőbánya-Kispesttől a metróhoz csatlakozó éjszakai járatok sűrűbben indulnak.

A közösségi közlekedési járatok december 31-ről január 1-jére virradó éjszaka érvényes menetrendje járatonkénti bontásban, továbbá térségekre bontott mobilitási terv formájában hamarosan elérhető lesz a BKK honlapján.

Közlekedés január 1-jén

2019. január 1-jén, kedden a közösségi közlekedési járatok az ünnepnapi/munkaszüneti menetrend szerint közlekednek.

Közlekedés január 2-ától

Január 2-án, szerdán az iskolaszüneti menetrend lesz érvényben, a 3-as metróval pedig ettől a naptól ismét a vonal felújításának idején érvényes forgalmi rend szerint lehet utazni: a szerelvények munkanapokon az első hajnali indulástól 20:30-ig közlekednek a Lehel tér és Kőbánya-Kispest között, esténként 20:30-tól üzemzárásig, valamint szombaton és vasárnap egész nap a teljes metróvonalon pótlóbusz jár. Január 3-tól a járatok a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?