Szerda este másként jár majd az 51-es és az 52-es villamos

Oszd meg másokkal!

Desktop
(fotó: Óvári Péter - regionalbahn.hu)
(fotó: Óvári Péter - regionalbahn.hu)

Módosított útvonal és villamospótlás is lesz ezen az estén.

December 12-én, szerdán 19:30-tól az utolsó járatindulásig módosított útvonalon jár az 51-es villamos a Mester utca/Ferenc körút és az 52-es villamos Határ út végállomása között. Az 52-es villamos helyett pedig 52-es jelzéssel pótlóbusz jár a Határ út és Pacsirtatelep között, ami ellátja az 51-es villamos pótlását is annak pesterzsébeti szakaszán – írta a BKK.

 

Az 51-es villamos

A Nagysándor József utca felé nem érinti a Török Flóris utca, a János tér, a Kossuth Lajos utca és a Nagysándor József utca megállót; ideiglenesen a Határ út felé az Ősz utca, a Jókai Mór utca/Határ út, a Mártírok útja/Határ út, a Nagykőrösi út/Határ út, a Mészáros Lőrinc utca és a Határ út megállóban áll meg.

A Mester utca/Ferenc körút felé nem érinti a Nagysándor József utca, a Szent Imre herceg utca, a Vécsey utca, a Szabótelep, a Kossuth Lajos utca, a Thököly utca és a Jókai Mór utca/Határ út megállót; ideiglenesen a Határ út, a Mészáros Lőrinc utca, a Nagykőrösi út/Határ út, a Mártírok útja/Határ út és a 3-as villamos Jókai Mór utca/Határ út megállójában áll meg.

Az 52-es pótlóbusz

Pacsirtatelep felé a 123-as autóbusz Határ út végállomását megelőzően, a 123-as autóbusz Mészáros Lőrinc utca és Nagykőrösi út/Határ megállójában; a pótlóbusz Mártírok útja/Határ út, Jókai Mór utca/Határ út és Ősz utca kijelölt megállóhelyén; a 119-es autóbusz Török Flóris utca és János tér megállóhelyén; az 52-es villamos Kossuth Lajos utca, Nagysándor József utca, Vörösmarty utca, Pöltenberg utca, Klapka utca, Akácfa utca, Károly utca és Ábrahám Géza utca megállóhelyén; valamint Pesterzsébet, Pacsirtatelepnél a villamos végállomása mellett áll meg.

A Határ út felé Pesterzsébet, Pacsirtatelepnél villamos végállomása mellett; az 52-es villamos Frangepán utca, Wesselényi utca, Székelyhíd utca, Pöltenberg utca, Nagysándor József utca (a Török Flóris utcánál a 151-es autóbusz), Szent Imre herceg utca, Vécsey utca, Szabótelep, Kossuth Lajos utca, Thököly utca, Jókai Mór utca/Határ út megállóhelyén; a pótlóbusz Mártírok útja/Határ út kijelölt megállóhelyén; a 123-as autóbusz Nagykőrösi út/Határ út és Mészáros Lőrinc utca megállóhelyén; a 99-es autóbusz Határ út megállóhelyén; valamint a 914-es autóbusz Határ út megállóhelyén áll meg.

Díjszabási tudnivalók

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. Az 51-es villamosról a pótlóbuszra, vagy a pótlóbuszról a villamosra, illetve a Nagysándor József utcánál az ellenirányú pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet a pótlóbuszra vagy a villamosra történő átszállásnál nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

Egyes esetekben kétszeri átszállás, azaz harmadik felszállás is szükséges az 52-es pótlóbusz Török Flóris utca megállóhelyénél a Gubacsi útról az 51-es villamos Nagysándor József utca megállóhelyén túl történő utazásnál. Ebben az esetben a már kétszer kezelt vonal- és gyűjtőjegyek, valamint a külön szelvényen kiadott átszállójegyek újabb kezelésére nincs mód, így további jegykezelés nem szükséges – hívja fel a figyelmet a közlekedési társaság.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?