Kirúgják a BKK-vezért a bedőlt e-jegyrendszer miatt

Oszd meg másokkal!

Desktop
Dabóczi Kálmán (forrás: BKK)

Tarlós István főpolgármester kezdeményezte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatójának, Dabóczi Kálmánnak a felmentését a cég elektronikus jegyrendszer projektje miatt.

A BKK-fejlesztések felügyeletével Bagdy Gábor főpolgármester-helyettest bízza meg Tarlós István.

Bedőlt a fővárosi e-jegyrendszer, a BKK szerződést bontott a kivitelezővel. Bagdy Gábor közleményében azt állítja: sem ő, sem pedig a főpolgármester nem tudott arról, hogy ilyen rosszul állnak dolgok. Szerinte a fővárost nem érte kár.

Az e-jegyrendszer eredetileg 29 milliárdosra becsült beruházása menet közben 36,8 milliárdosra drágult, melyről a fővárosi közgyűlés döntött - írja a 444.hu. A szerződés értékének közel felét, 19,4 millió eurót már ki is fizettek a soha nem működött rendszerért. Ezen kívül is költött már az e-jegyrendszerre a BKK: 3,7 milliárd forintnyi olyan költséget talált a lap, ami a projekt előkészítéséhez, ügyvédi munkához kapcsolódik, amit vélhetően szintén kifizettek már. Összességében 11 milliárd forintot költhetett a főváros részben saját forrásból, részben a BKK által felvett hitelből a soha nem működött e-jegyrendszerre, ezért is érdekes az az állítás, hogy a fővárost nem érte kár - írja a 444.hu.

Tarlós István reagált a milliárdos károkról szóló hírekre: szerinte "túlzó, valóságon túli tényadatokat és kilátásokat vezetnek le az ellenézki hírforrások", összekeverve kétféle szerződést. A fővárosi önkormányzat eredetileg valóban kötött egy finanszírozási szerződést az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD), de ez a szerződés továbbra is érvényben van. A BKK pedig teljesen önállóan kötött 2014-ben egy másik, kivitelezői szerződést egy szállítóval, több határidő módosítást követően ez utóbbi szerződést bontotta fel végül a BKK igazgatósága - írja Tarlós.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek