A szakember szerint idén még nem készülnek el a 3-as metró északi szakaszának felújításával

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: Metrovagonmas)
(forrás: Metrovagonmas)

Év végére valószínűleg nem készülnek el a Lehel tér és Újpest-Központ közötti metrószakasz felújításával a Metróért Egyesület szerint.

Tavaly novemberben kezdődött a 3-as metró északi, Lehel tér és Újpest-Központ közötti szakaszának felújítása. Akkor azt ígérték, a rekonstrukció egy évet vesz igénybe, ami azt jelenti, hogy idén novemberben fejeződnének be a munkálatok, az utána következő próbaüzem, átadás-átvétel pedig újabb másfél hónapba telne, így az új metrószakaszt az év végén adják át.

A Metróért Egyesület szerint csúszik a határidő, 1-2 hónapos késésben vannak a munkával - írja az Index.

Minimum 2 hetet, de inkább 1 hónapot vesz igénybe általában egy a metrószakasz átadása-átvétele, illetve a próbaüzem is csak a munkálatok befejezése után kezdődhet meg, így 2019 februárban, a hónapnak is inkább a második felében várható jelenleg, hogy az utasok az új metrószakaszon utazhassanak, mondta Bíró Endre, az egyesület elnöke.A 3-as metró középső és déli, azaz Lehel tér-Nagyvárad tér és Nagyvárad tér-Kőbánya-Kispest szakaszának felújításának megkezdése is tovább tolódik, a BKV legutóbb július végén hosszabbította meg a közbeszerzési ajánlattételek határidejét, feltehetően azért, mert nem érkezett elég ajánlat.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?