Így dugul be a város: íme a legfontosabb fővárosi nyári lezárások!

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: BKK)

Minden fontos,a fővárost átszelő úton dolgoznak, ezért az M0-st leszámítva lényegében járhatatlan lett Budapest. Összegyűjtöttük, hol számíthattok lezárásra, forgalomkorlátozásra, vagyis dugóra jelenleg a városban:

  • Július 2-től, hétfőtől augusztus végéig egyirányúsították, ezért csak a városhatár irányú forgalom számára használható a BAH-csomóponti felüljáró. A felüljárót tehát a városból kivezető irányba, azaz csak a Hegyalja út felől az M1-es és M7-es autópálya felé közlekedők tudják igénybe venni. A belváros felé haladó forgalom segítése érdekében a Villányi út/Budaörsi út kereszteződés és a BAH-csomóponti járműosztályozó között a közúti forgalom számára is megnyitják a villamospályát. A Budaörsi út belső sávját a villamosvágányra terelik (ezt a sávot kizárólag személygépkocsik használhatják majd), a Villányi út felől érkező forgalom számára pedig a Budaörsi út kereszteződésében egy önálló forgalmi sávot biztosítanak a BAH-csomópont felé. A Jagelló út és az Alkotás utca felé tartó járműveknek érdemes lesz a villamosvágányra terelt sávot használni, míg az Erzsébet híd a Budaörsi út külső sávjából lesz könnyebben elérhető.
  • Július 1-től, vasárnaptól forgalomkorlátozások léptek életbe az Erzsébet híd környékén a Főtáv Zrt. távhővezeték-építési és -bővítési munkái - a belvárosi távhőgyűrű építése - miatt. A pesti oldalon sávlezárásokra kell számítani a Kossuth Lajos utcában a Váci utca és a Szép utca között, valamint az Erzsébet híd lehajtó ágán is, de a forgalom a munkálatok ezen szakaszában a Kossuth Lajos utcában végig két-két sávon haladhat. Budán jelenleg csak a Rác fürdő mellett húzódó Hadnagy utca forgalmát korlátozzák. 
  • Idén nyáron is négy hétvégén a gyalogosoké a Szabadság híd: július 14. és augusztus 5. között az autósoknak nélkülözniük kell a hidat. 
  • Július 7-től, szombattól a nyári iskolai szünet végéig tartó időszakban felújítják az 1-es villamos Mester utca és Népliget közötti, valamint a Hős utca környékén található vágányszakaszát. A két nagyobb építési ütemben zajló rekonstrukció első, várhatóan háromhetes időszakában az 1-es villamos a Fehérvári út/Etele út felől a Közvágóhíd megállóhelyig, a Bécsi út/Vörösvári út felől pedig a Puskás Ferenc Stadion megállóhelyig közlekedik; a kimaradó szakaszon pótlóbusszal lehet majd utazni. A második, augusztus végéig tartó időszakban Óbuda felől már a Népligetig járnak a villamosok, míg Dél-Buda felől továbbra is a Közvágóhídig lehet villamossal utazni; ebben az időszakban a 103-as autóbusz a Népligetig viszi majd az utasokat.
  • Június 16-tól szeptember 2-ig a jelenleginél korszerűbb villamospályát építenek a 4-es és a 6-os villamos vonalán az Oktogon és a Harminckettesek tere között. Az ehhez szükséges felújítás ideje alatt a nagykörúti Combino villamosok a Széll Kálmán tér felől az Oktogonig, Dél-Buda felől pedig a Harminckettesek teréig  közlekednek. A kimaradó szakaszon, az  Oktogon és Pál utca (Corvin-negyed)  között pótlóbusszal lehet utazni. A villamospótló buszok zavartalan közlekedése érdekében a Nagykörút Oktogon és Pál utca közötti szakaszán buszsávot alakítanak ki, ezért irányonként egy-egy sávon haladhat csak a közúti forgalom. 
  • A Dózsa György úton a Kispest-Angyalföld távhő-gerincvezeték építése miatt a Dózsa György úton és az ahhoz kapcsolódó mellékutcákban forgalomkorlátozások léptek életbe. A Podmaniczky utcából a Dózsa György útra csak jobbra lehet kanyarodni, a Dózsa György úton irányonként egy sávon haladhat a forgalom; a Vágány utcát egyirányúsították a Dózsa György út irányába, ezért a Vágány utcába nem lehet jobbra kanyarodni; a Dózsa György útról megszűntek a balra kanyarodási lehetőségek a Kassák Lajos utcánál, a Tüzér utcánál és a Szabolcs utcánál is; a Kassák Lajos utca a Dózsa György út és a Botond utca között észak felé egyirányúvá vált, déli irányban a Botond utca-Angyalföldi út-Taksony utca útvonalon haladhatnak az autósok és a kerékpárosok is.
  • A 3-as metró munkanapokon az első hajnali járatindulástól 20:30-ig rövidített útvonalon, Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekedik. Esténként, 20:30 után, valamint szombaton és vasárnap egész nap a metró helyett a teljes vonalon pótlóbusz jár. 
Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek