Már online is megvehetjük a BKK-bérleteket, amit naponta kell majd frissíteni

Oszd meg másokkal!

Desktop

Elindította a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az online jegy- és bérletvásárlási felületet. Elsőként a teljes árú és tanuló, félhavi és havi Budapest-bérletek, 24, 72 órás és hetijegy vásárlására lesz lehetőség, a többi termékkel később bővítik az online felület kínálatát.

Korábbi cikkek a témában:

Első lépésként az utasnak egy személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal (eSzemélyi, vezetői engedély, útlevél, személyazonosító igazolvány, diákigazolvány) regisztrálnia kell a webes felületen. A vásárlás hasonló elven működik majd, mint ahogy a jegyértékesítő automatáknál már megszokott, vagyis az ügyfél kiválaszthatja a számára megfelelő terméket, illetve beállíthatja az érvényesség kezdő dátumát, majd a kiválasztott terméket webes felületen kifizeti. Ebben a vásárlási rendszerben csak bankkártyás fizetésre lesz lehetőség.

A bérlet, vagy jegy megjelenítéséhez internetkapcsolattal rendelkező okostelefon szükséges, a webes felületre naponta egyszer az ügyfélnek be kell lépnie, és frissítenie kell azt. Erre azért van szükség, mert a webes felület frissítésével töltődik le az adott napra szóló utazási jogosultság, illetve a csalások megelőzésére szolgáló biztonsági elemek.

A társaság felhívja a figyelmet, hogy a webes felület csak a vizuális megjelenítést szolgálja, ezért fontos, hogy utazáskor az okostelefon mellett a bérlet megvásárlásakor rögzített személyazonosításra alkalmas okmány is az utasnál legyen, mivel ellenőrzéskor az utazási jogosultságot az okmány igazolja.

Ellenőrzésnél a BKK az okmány mellett az internetes felületen megjelenő QR kódot fogja ellenőrizni egy készülékkel.

Azokon az autóbuszjáratokon, ahol elsőajtós felszállási rend van érvényben, illetve a metróbejáratoknál és a hajójáratokon a mobiltelefonon megjelenő termék felmutatása jogosít az utazás megkezdésére, amely jelzi, hogy az adott termék érvényes-e. Ezért fontos, hogy az online megvásárolt termékekkel utazó ügyfelek mobiltelefonjai naponta legalább egyszer – az első utazás megkezdése előtt – internetkapcsolattal rendelkezzenek, hiszen a webes felület frissítésével töltődik le az adott napra szóló utazási jogosultság.

A szeptemberig tartó bevezetési időszakban a rendszer működését elemzi a BKK, majd azt a tapasztalatok és a felhasználók véleménye alapján továbbfejleszti - írta közleményében a társaság.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?