Kórokozók elleni magyar csodafegyver a HÉV-szerelvényeken

Oszd meg másokkal!

Desktop
(fotó: ittlakunk.hu)
(fotó: ittlakunk.hu)

A hazai fejlesztésű Resysten bevonatrendszer segítségével 90 százalékkal csökkenhet a vírusok és baktériumok mennyisége a HÉV kapaszkodóin és gyakran megérintett felületein – adta hírül a MÁV-HÉV Zrt.

A meleg, fülledt, de akár a hűvös őszi-téli időszakban is könnyen elszaporodnak a különböző baktériumok és vírusok. A MÁV-HÉV Zrt. ezért döntött úgy, hogy az egyedülálló tulajdonságokkal rendelkező hazai védőbevonattal látja el a HÉV-szerelvények utasterét.

A MÁV-HÉV a teljes járműállományán alkalmazta a fotokatalitikus bevonatrendszert, amely környezetbarát módon, a fény energiáját hasznosítva fejti ki hatását. Egyedülálló tulajdonsága, hogy hatásosságát egy éven át megtartja, így a hagyományos tisztítási megoldások kiegészítéseként képes arra, hogy két takarítás között is meggátolja a kórokozók elszaporodását, terjesztését a sűrűn megérintett felületeken, például a kapaszkodókon – áll a társaság közleményében.

A hazai fejlesztésű bevonatrendszer alapanyaga élelmiszer-adalékanyagként is nyilvántartott természetes fémoxid, amely megtalálható egyebek között rágógumikban, fogkrémekben és egyéb naponta használatos termékekben is. A bevonatrendszer több szempontból is kiemelt jelentőségű, hiszen a tömegek által megérintett felületek tartós mikrobák elleni védelem nélkül akár kórokozók gócpontjai is lehetnek, ahonnét emberről emberre továbbterjedve súlyos betegségeket okozhatnak.

Az elvégzett tesztek alapján a bevonatrendszer csaknem 90 százalékkal csökkenti a kórokozók számát a HÉV-szerelvényeken – írják.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?