Újabb járműveket tiltanának ki a forgalomból szmogriadó idején

Desktop
Változik a szmogriadó (fotó: Szigetváry Zsolt - MTI)
Változik a szmogriadó (fotó: Szigetváry Zsolt - MTI)

A Fővárosi Közgyűlés szerdán tárgyalhatja a szmogriadóra vonatkozó rendelet módosítását. A rendeletmódosítás további szigorításokat is tartalmaz, de kedvezményeket is tesz.

A módosítást köbvetően a szmogriadó riasztási fokozata esetén a 0; 1; 2; 3; 4 környezetvédelmi osztályba sorolt autókon kívül a robogók sem közlekedhetnének.

A riasztási fokozat idején a korlátozással érintett személyautók és motorok tulajdonosai ingyenesen használhatnák a tömegközlekedést. A szabályozás szerint az érvényes forgalmi engedély felmutatásával annyi személy utazhatna együtt ingyen, ahány férőhelyes a korlátozás alá eső jármű.

Megszűnne ugyanakkor az érintett járművek ingyenes parkolása, mivel a módosítás szerint: „már kellő idő áll rendelkezésre a korlátozással érintett gépjárműtulajdonosok számára a gépjárművel történő távozásra, illetve a jövőbeli utazások áttervezésére, ráadásul a tömegközlekedés is ingyenes lesz számukra, így kifejezetten a forgalomcsökkentési cél ellen hatna, ha szmogriadó esetén a korlátozás alá eső járművek továbbra is ingyenesen parkolhatnának, illetve a parkolási lehetőség kínálata bővülne.”

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?