Szmogriadó: mégsem kell szerdától újra autókat kitiltani a városból, ellenben csúszós utakra számíthatunk az ónos eső miatt

Desktop
(forrás: Balázs Attila - MTI)

A meteorológiai folyamatok ma kezdődő tartós és jelentős javulására tekintettel – a tegnapi veszélyes mértékű légszennyezettségi szint ellenére – továbbra is a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása indokolt - írja a Főpolgármesteri Hivatal.

A mérési adatok alapján a szálló por (PM10) 24 órára számított átlagos koncentrációja meghaladta a vasárnap működő 10 mérőpontból 8 helyen a tájékoztatási küszöbértéket (75 µg/m3), ebből 4 esetben a riasztási küszöbértéket (100 µg/m3) is; a tegnapi 11 mérőpontból 9 helyen a tájékoztatási küszöbértéket (75 µg/m3), ebből 5 esetben a riasztási küszöbértéket (100 µg/m3) is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legújabb előrejelzése szerint ma délutántól csapadékosabb idő kezdődik, havazás, majd ónos eső formájában. A csapadék hatására, illetve a változékonyabbá váló idő hatására az esti óráktól a PM10 koncentrációjának tartós csökkenése kezdődik.

Szerdán folytatódik a csapadékos idő, a levegőminőség további fokozatos javulása várható.

Csütörtökön már megszűnőben lesz a csapadék, de valószínűleg felhős maradhat az idő. Mérsékelt, kissé élénk délies szél várható.

Pénteken élénk délnyugat széllel melegebb levegő érkezik, ami kedvezően befolyásolja a levegőminőséget.

A fentiekre tekintettel – a további romlás megelőzése érdekében – továbbra is indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása - írja a főpolgármester.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?