Tarlós: nem szűnik meg bicikliút, de lehetnek „részleges tiltások”

Desktop
Tarlós István (fotó: Vargosz)

Rejtélyes rágalmazási kampánynak nevezte a Főpolgármesteri Hivatal, hogy az eddigi kerékpáros vívmányokat megszüntetnék. Tarlós István azt mondta: nem szüntetnek meg kerékpárutat, egyedül a párhuzamosságokat akarják felszámolni. Jelenleg a kerékpárúttal párhuzamosan futó buszsávokban biciklizés és az egyirányú utcákba szemből behajtás tapasztalatait értékelik ki.

A Magyar Kerékpárosklub az I bike Budapest elnevezésű Facebook-oldalán egy lefényképezett dokumentumot azzal a kiírással tett közzé az elmúlt héten, hogy "Tarlós István döntött: visszaviszi Budapestet a '70-es évekbe, és újra kirobbantja a bringás forradalmat!", mert utasításba adta az általa meghirdetett fejlesztések beszüntetését.

Tarlós István főpolgármester szerint azonban ez nem igaz, Budapesten folytatódnak a kerékpáros fejlesztések, ugyanakkor a "minimális rend" érdekében "részleges tiltásokat" vezethetnek be. A "kerékpáros keménymag" a városházáról kilopott munkadokumentummal próbálja félrevezetni a "szelíd kerékpárosokat".

A főpolgármester "baromságnak" nevezte, hogy idegesítenék a kerékpárosok, kizárólag azok az "ésszerűtlenül és provokatívan" közlekedő biciklisták zavarják, akik a "gyorsítósávban" szándékosan feltartják az autósokat. A várható biciklis fejlesztések közül kiemelte, hogy 120 új Bubi gyűjtőállomást alakítanak ki és 1200 új kerékpárt tesznek elérhetővé.

"Nem egy mindenhonnan elcsapott, sértődött, bezárt múzeumot kegyelemből vezető közgazdász" fogja meghatározni Budapest közlekedését a "diszkógömbös Tütü night clubból" - mondta Tarlós István Vitézy Dávidnak, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábbi vezetőjének a főváros vezetését bíráló nyilatkozatára reagálva.
   
A budapesti kerékpározás feltételeit a fővárosi vezetői értekezlet újra megtárgyalja, végleges döntés pedig a város közlekedési fejlesztési terveit tartalmazó Balázs Mór-terv felülvizsgálatának végén várható.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek