Ingyenes marad-e a 65 év felettiek utazása?

Desktop
A kép illusztráció!

Már tavaly felröppent a hír, miszerint: ha a kormány nem segít be a fővárosnak a BKV finanszírozásába, akkor a most ingyen utazó gyerekeknek, nyugdíjasoknak és fogyatékkal élőknek havi 1000-2000 forintos regisztrációs díjat vezethetnek be a jövőben. 

Tarlós István pénteki sajtótájékoztatóján ismét erről beszélt: rákényszerülhetnek arra, hogy a kormánynál felvessék az utazási díjmentesség kérdését. Szerinte a 65 év felettiek ingyenes utazásának biztosítását át kellene gondolni. A díjkedvezmény még rendben van, de az ingyenességet át kell gondolni, mert "üres kasszából nem lehet közlekedést finanszírozni" - fogalmazott.

A kormány továbbra is garantálja a 65 év felettiek ingyenes utazását - reagált a Kormányzati Tájékoztatási Központ a főpolgármester nyilatkozatára. Közölték: a 65 év felettiek ingyenes utazását törvény szabályozza, és a kormánynak nincs szándékában a jogszabályt módosítani.

A kormány az ehhez szükséges 21 milliárd forintot - a tavalyi évhez hasonlóan - az idei évi költségvetésben is rögzítette - írták.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?