A kerekesszékesek és babakocsisok megszívják a 3-as metró felújítását?

Desktop
(forrás: MTI / Jászai Csaba)

A 3-as metró felújítása miatt írt levelet a főpolgármesternek és az összes kerületnek a Mozgássérültek Budapesti Egyesülete (MBE). A szervezet azt kéri, hogy ne csak részlegesen akadálymentesítsenek a felújítás során, hanem a teljes vonalon, ez az időseknek és a babakocsisoknak is nagy segítség lenne. Tarlós István szerint nincs pénz erre, de találnak majd valami áthidaló megoldást - írja az Index.

A felújítás terveiben még szerepelt a teljes akadálymentesítés, az engedélyezési terveket azonban már csak a részleges akadálymentesítéssel készülnek. A Pöttyös utcai, az Ecseri úti, a Kálvin téri, a Ferenciek téri, az Arany János utcai és a Klinikák állomások érintettek.

A 3-as metró felújítási költségeire kezdetben 100 milliárd forintot becsültek, ez most 165 milliárdnál jár. A főváros ezért próbálja levágni a "luxuskiadásokat", ennek eshettek áldozatul az akadálymentes liftek is - írja az Index. A Műszaki Egyetemet pedig közben felkérték az áthidaló megoldás megszülésére: azt várják, hogy kerekesszék- és babakocsi-kompatibilis mozgólépcsőt tervezzenek. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek